Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Barcelona-Real Madrid: Soha nem volt és soha nem lesz barátságos mérkőzés

Létezik olyan focimérkőzés, amelyik olykor a Bajnokok Ligája döntőjénél is több érdeklődőt vonz. Spanyolországban mindenképpen így van, de Európában és a világ többi táján is. Ez a mérkőzés nem más, mint a két spanyol gigász, a Real Madrid és az FC Barcelona egymás elleni csatája, vagyis az El Clásico. Ez az elnevezés eredetileg csak a bajnoki mérkőzésekre vonatkozott, de az egyszerűség kedvéért – valamint a marketingérdekek miatt – az évek során kiterjesztették a két együttes összes egymás elleni találkozójára.

Függetlenség kontra központosítás

Hosszú története során az El Clásico rengeteg élménnyel ajándékozta meg a futball szerelmeseit. A Barca-Real összecsapások közül számos mérkőzés jelent maradandó élményt, hiszen ez a párosítás soha nem volt és vélhetően soha nem is lesz barátságos. A két gigász mérkőzéseinek többsége a szó szoros értelmében összecsapás, s a rangadó már a kezdetektől fogva politikai töltetet hordoz magában: a katalánoknál a függetlenség, a spanyol fővárosban pedig a központosítás szimbóluma. Elképzelhető, hogy a mostani találkozóhoz némi politika is kapcsolódik majd, hiszen már egy hónap sincs hátra Francisco Franco spanyol diktátor halálának évfordulójáig. Mint ismert, a diktátor a Real Madrid támogatója volt.

Háromnál több gól az átlag

Az eddigi 225 El Clásico közül 166 volt spanyol bajnoki mérkőzés. A bajnokikon kívül hazai porondon 33 spanyol kupa, 12 spanyol szuperkupa és 6 spanyol ligakupa találkozón mérkőzött meg a két csapat, nemzetközi szinten pedig 8 alkalommal randevúzott egymással. A 33 kupamérkőzés közül 15 a Barcelona, 11 a Real Madrid győzelmével zárult, 7 találkozónak pedig döntetlen lett a vége. A tétmérkőzéseken 743 gól született: a katalán csapat 364, a fővárosi együttes pedig 379 gólt szerzett.

A bajnoki mérkőzések mérlege: 64 Barcelona-győzelem, 32 döntetlen, 70 Real Madrid-győzelem. Ezeken a Barcelona 259, míg a Real Madrid 270 gólt szerzett. Hazai környezetben nagyon jól szerepel a katalán együttes. A barcelonai bajnokik mérlege: 48 Barcelona-győzelem, 17 döntetlen, 18 Real Madrid-győzelem, 165 Barcelona-gól és 97 Real Madrid-gól. A tétmérkőzések gólátlaga három fölött van (3.302), a leggyakoribb eredmény pedig a 2–1.

Zamorától Ronaldóig

A történelem során sok focista játszott mindkét klub színeiben. Közvetlenül egyik csapatból a másikba nagyon ritkán igazolnak a játékosok, általában egy-két másik együttes közbeiktatásával kerülnek Barcelonából Madridba vagy Madridból Barcelonába. Íme, néhány focista, aki mindkét csapatban szerepelt: Ricardo Zamora, Josep Samitier, Bernd Schuster, Gheorghe Hagi, Fernando ”Nando” Munoz, Michael Laudrup, Robert Prosinecki, Luis Enrique, Luis Figo, Ronaldo, Samuel Eto’o, Javier Saviola.

Nem csak Figót „ajándékozták meg”

A két csapat egymás elleni mérkőzésein a felfokozott állapotban lévő szurkolóik olykor a kelleténél is vehemensebbek. Például Roberto Carlost egy öngyújtóval dobták fejbe úgy, hogy felrepedt a fejbőre, David Beckhamet tojással vették célba, amikor megérkezett a barcelonai stadionba, de a legtöbbször említett eset Luis Figo nevéhez fűződik: a Barcelonából Madridba igazolt korábbi Barca-kedvencet a 2002. novemberi rangadón különböző tárgyakkal – többek között petárdákkal, lövedékekkel, disznófejjel – próbálták eltalálni a hazai szurkolók Barcelonában. Nem tartozik ide, mégis említésre méltó: a sportesemények – berohanással való – megszakításával hírnevet szerző Jimmy Jump két évvel később eltalálta Figót: a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében egy Barca-zászlót vágott hozzá.

Barcelona – Real Madrid mindkét csapat szerez gólt 1.50
Barcelona – Real Madrid 2,5 gól fölött 1.50 Ladbrokes