Menu

Szíria – Omán

Tipp: Omán
Odds: 2.30

Hiába Szíria a házigazda, nem lesz hazai a pálya, ugyanis a találkozót Irán fővárosában, Teheránban rendezik meg. Omán veretlenül listavezető az A-csoportban, ráadásul még gólt sem kapott eddig. Szíria a 3. helyen áll, s egyelőre még harcban van a legjobb csoportharmadik helyezésért. Egészen pontosan ez a helyzet: 1. Omán 3 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 3-0-ás gólarány, 7 pont; 3. Szíria 4 mérkőzés, 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 6-4-es gólarány, 4 pont.

A szíriai csapat utóbbi öt meccsén egyszer sem tudott győzni, s a négy vereség mellé mindössze egy döntetlent bírt összeszedni. Ami szintén fontos: mindegyik mérkőzésen kapott gólt, három találkozón pedig egynél többet. Omán csapata viszont veretlen maradt az utóbbi három összecsapásán. Igaz, hogy két döntetlen mellé szerzett egy győzelmet, ám nem elhanyagolandó dolog, hogy a három találkozó egyikén sem kapott gólt. Tehát a szíriai válogatottról el lehet mondani, hogy gólképes védelme van, mely az utóbbi mérkőzések mindegyikén kapitulált, míg az ománi gárdának nagyon jó a védekezése, elöl pedig vannak annyira szemfülesek a játékosok, hogy általában összehozzák a győzelmet jelentő találatot.

Szíriai részről várhatóan Al Doni, Malki vagy Rafe fogja veszélyeztetni az ománi kaput. A vendégektől Eid Mohammed, Al Muqbali, Saleh és Said fogja tenni mindezt. Valószínűleg kevés focikedvelőnek ismerősek ezek a nevek, s gyaníthatóan nem sokatmondóak. Az a helyzet, hogy az SFGuru szabályzatában benne van, hogy néhány kulcsfontosságú játékost is kötelező megemlíteni. Nos, ennek eleget tettem, ugyanis az előbb néhány kulcsfontosságú játékost említettem meg.

Egyértelműen ománi győzelmet várok. Úgy vélem, hogy a Szíriában zajló események miatt a házigazdának nevezett válogatott tagjainak a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy egy focimérkőzésre készüljenek.

Tipp: Omán.