Menu

Jómunkásemberré válhatnak a pármaiak Nápolyban

Verona-001Városi rangadó lesz Veronában, s a Derby della Scala esélyese a házigazda újonccsapat. Ez nem tévedés és nem ámítás, hanem megfontolásra alkalmas tipp. Nápolyban nem vár könnyű feladat a pármaiakra, ugyanis a hazaiak számára fontos a három pont. Nagy a gyanú, hogy Rafa Benitez mester tanítványai ki fogják végezni a vendégeket. Félreértés ne essék: nem ölik meg őket, hanem csak fűnyírásra alkalmas jómunkásembereket faragnak a pármai focistákból. Milánóban pályára lép Gilardino, méghozzá a Genoa tagjaként.

Hellas Verona – Chievo

Városi rangadót rendeznek Rómeó és Júlia városában. Az az igazság, hogy a találkozó csak a nevében rangadó, mert amúgy egyáltalán nem az: a 6. helyen lévő csapat fogadja az utolsó helyezettet. A Chievo nem csak a 20. helyen áll, hanem annyira rossz formában van, hogy jelenleg kiesőjelöltnek tűnik. Ha a csapat nem tud változtatni a játékán, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a másodosztályban kezdi a következő idényt. A házigazdáknál nincs hiányzó, míg a vendégek edzője Pellissier, Bentivoglio és Claiton játékára nem számíthat. A hazaiak trénere, Andrea Mandorlini kedvenc kezdőcsapatát küldheti a városi rivális ellen, s ez nem jelent jót a vendégeknek. Nem csak az a helyzet a hazai csapatnál, hogy kifejezetten jól szerepel a bajnokságban, hanem az is, hogy az eddigi 6 hazai mérkőzése közül mind a hatot megnyerte. Még csak pontot sem veszített hazai pályán. Ne feledjük, hogy az olasz élvonal egyik újonccsapatán (Hellas Verona) kívül csak a bajnok Juventus büszkélkedhet hasonló bravúrral. Ebben az idényben a Chievo még egyszer sem nyert idegenben. Nem valószínű, hogy most fogja elkezdeni. Tipp: győz a Hellas Verona (2.10 Unibet).

AC Milan – Genoa

Szigo kolléga a San Siro lelátójáról nézi a mérkőzést, tehát jó szórakozást kívánunk neki. Ha – ígéretéhez híven – vörös-fekete Gilardino-mezben fog nyomulni, akkor minden bizonnyal jó szórakozásban lesz része. Úgy vélem, hogy a milánói csapatnak áll a zászló, pedig több dolog is szól a Genoa pontszerzése mellett. Elsősorban az, hogy sokan fognak hiányozni a hazai csapatból: El Shaarawy, Nocerino, De Sciglio, Silvestre, Pazzini, Amelia és a piros lapos Montolivo. Nyilván a játékmester Montolivo kiesése jelenti a legnagyobb gondot Massimiliano Allegri edző számára, így nincs mese, Polinak minden eddiginél jobban kell szerepelnie. A vendégeknél Gamberini kénytelen kihagyni a találkozót, s egyelőre Kucka játéka is kérdésesnek tűnik. Ha izomproblémája miatt alkalmatlan lesz a játékra, akkor valószínűleg Fetfatzidis fogja helyettesíteni.
Az AC Milan még mindig válságban van, s ugyan fontos BL-meccs vár a csapatra kedden, olyan helyzetben van, hogy már a bajnokságot sem veheti félvállról. Jelenleg csak a 10. helyen áll a milánói gárda (mindössze 13 pontja van), míg a vendég Genoa a 7. helyen tetszeleg. A vendégcsapat utolsó három bajnokiját megnyerte, s erre a mutatványra a Milan nem volt képes. Benne van a pakliban a vendégsiker (8.00), ám még ennél is valószínűbb az X2 (2.75 Unibet), de amondó vagyok, hogy az AC Milan megnyeri ezt a mérkőzést. Tipp: hazai győzelem (1.50 Ladbrokes).

Napoli – Parma

Bajnokesélyes csapat fogadja a 11. helyezett együttest. A hazai együttesből senki sem hiányzik (Zuniga esetében nem újdonság, hogy nem fog játszani), míg a vendégeknél az eltiltott Rosi, valamint Okaka Chuka hagyja ki a mérkőzést. Szerintem a hazaiak mestere, Rafael Benitez ezúttal mellőzni fogja a játékosforgatást. Érdemesebb a biztosra mennie, hiszen csapatának kötelezően be kell gyűjtenie a három pontot. Ha bajnokok akarnak lenni a nápolyiak, akkor nem szabad túl nagy előnyt engedélyezniük a Roma és a Juventus számára. Mivel a Napoli kegyetlenül erős hazai pályán, a Parma pedig még egyszer sem nyert idegenben, tippem nem lehet más, mint a hazai győzelem. Ám nem egyszerű hazai győzelemre gondolok, hanem arra, hogy a nápolyiak egy gólnál többet fognak szerezni. Tipp: Napoli 1,5 gól felett (1.57).

Hellas Verona – Chievo, győz a Hellas Verona 2.10 Unibet
AC Milan – Genoa, győz a Milan 1.50 Ladbrokes
Napoli – Parma, Napoli 1,5 gól felett 1.57