Menu

Bajnokok Ligája: Mint vándordiák a ciberelevesnek, úgy nekiesik az olaszoknak a Celtic

Celtic-001Izgalmasnak ígérkezik a Dortmund-Napoli mérkőzés. Nem csak azért, mert a német csapatnak muszáj nyernie, hanem azért is, mert a győztes úgy járhat, mint az egyszeri hordár: mindent vihet. Oroszországban és Hollandiában nem várhatók izgalmak, hiszen a két továbbjutott együttes, az Atletico Madrid és a Barcelona is valószínűleg a B-csapatát fogja tesztelni. Gyanús, hogy Londonban nem lesz jó dolog franciának lenni, míg Skóciában nagyon forró összecsapás vár a válságban lévő olasz sztárcsapatra.

Zenit – Atletico Madrid 2.10 3.32 3.90

Két csoportmeccset játszott otthon a Zenit, de egyiken sem tudott nyerni: a BL-ben újonc osztrákokkal gólnélküli döntetlent játszott, a Porto ellen pedig 1-1-re végzett. Ám a hazai bukták ellenére még mindig harcban van a továbbjutásért, s ezt elsősorban a portugálok mexikói légiósának köszönheti. (Mint ismeretes, Herrera a 6. percben kiállíttatta magát, s a mérkőzést emberhátrányban végigjátszó Porto hazai pályán kapott ki 1-0-ra az oroszoktól.) Most a veretlenül és pontveszteség nélkül listavezető Atletico ellen kell pályára lépnie a Zenitnek. Akár még szerencséje is lehet, hiszen – számára ideális esetben – a már továbbjutott és 12-2-es gólaránnyal rendelkező spanyol gárda játékosai nem teljes lendülettel küzdenek majd a mérkőzésen. Számolni kell azzal is, hogy a vendégcsapat kitűnő formában van, miközben a Zenit össze-vissza bukdácsol. Például utóbbi öt meccsén egyszer sem tudott győzni, s két döntetlen mellett három vereséget is begyűjtött. Ha a spanyol csapatnak kedve lesz a játékhoz, akkor borítékolható a vendéggyőzelem, így a BetVictor által ajánlott 3.90-es szorzó mindenképpen ajándéknak nevezhető. Mivel csak élőben derül ki, hogy a spanyol gárda mennyire veszi komolyan a mérkőzést, így a találkozó előtt csak arra tippelek, hogy szerez gólt a Zenit (1.28).

Ajax – Barcelona 6.34 4.21 1.50

Messi nem lesz a spanyol csapatban, Valdes úgyszintén. Jordi Albáról és Piquéről még nem lehet tudni, hogy játszanak-e, avagy sem. Lesznek még hiányzók a H-csoport első helyén álló és már továbbjutott barcelonai csapatban, s az sem biztos, hogy jól fognak játszani azok, akik pályára lépnek. Például Iniesta utóbbi időben látott játékát elnézve, igencsak vannak kétségeim efelől. A holland csapatról sem lehet csak szépet és jót mondani, de az mindenképpen pozitívum, hogy amikor van esélye „megcsípni” egy sztárcsapatot, akkor nem esik kétségbe, hanem győzelemre játszik. Ha összejön a bravúr, akkor mindenki boldog. Ha nem sikerül a bravúr, akkor minden játékos lelkiismerete tiszta: becsületesen próbálkozott, s nem szégyen kikapni a jobbtól. A holland csapatnak most van esélye. Tipp: egy gólnál többet szerez az Ajax (3.75).

Arsenal – Marseille 1.29 6.00 16.90

Egy csapat nem bízhat már az EL-részvételben sem. Ez pedig nem más, mint a Marseille. Az F-csoportban továbbra is három együttes (Arsenal, Napoli, Dortmund) küzd a továbbjutást jelentő két helyezésért. Azaz a hazai csapatnak nagyon fontos, a vendégegyüttesnek pedig tét nélküli a találkozó. Sorolhatnám tovább az indokokat, ám minden szó fölöslegesnek tűnik, hiszen az angol csapatnak győznie kell. Tipp: hazai győzelem (1.29 Ladbrokes).

Basel – Chelsea 4.25 3.47 1.85

Tökéletesen megfelel az egy pont az angol csapatnak. Lehet, hogy Mourinho és tanítványai végül három ponttal zárják a meccset, de szerintem az egy ponttal is meg lesznek elégedve. Már csak azért is, mert ez a pont a továbbjutást fogja jelenteni számukra. No és természetesen azért is jó a döntetlen, mert nem olyan rossz a Basel, mint amilyennek néhányan képzelik. A svájciak győzelmével zárult londoni meccsen kívül nem is szükséges egyebet említeni. Stocker és Streller az egyik oldalon, Torres és Lampard a másikon – jó mérkőzés van kilátásban. Tipp: döntetlen vagy győz a Chelsea (1.25).

Celtic – AC Milan 3.03 3.27 2.35

Akárcsak az Ajax-Barcelona, ezen a mérkőzésen is bravúrgyőzelemre esélyes a hazai csapat. Még a csoport is stimmel (H-csoport). Annyi a különbség, hogy győzelem esetén a skót csapat megelőzi az olaszt, tehát a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére is marad reménye. Az olasz csapatot nem szabad leírni, mert hiába van válságban és részeg ember módjára botladozik hazája bajnokságában, elképesztően jelentős a nemzetközi rutinja. Viszont az is biztos, hogy a vérszagot szimatoló skótok nem fognak teketóriázni, hanem úgy nekiesnek az olaszoknak, mint vándordiák a ciberelevesnek. Tipp: hazai győzelem vagy döntetlen (1.60).

Dortmund – Napoli 1.61 4.03 5.16

Rangadó. Minden bizonnyal a keddi BL-forduló legnívósabb mérkőzéséről van szó. Amelyik csapat győz, valószínűleg tovább fog jutni. Ez az egyik lényeges dolog említhető az összecsapás kapcsán. A másik említésre méltó dolog az, hogy a házigazdák számára csak a győzelem elfogadható. Tele van sérültekkel a Borussia, ám nem kertelhet, hanem támadnia kell. Ezt használhatja ki a minden bizonnyal a kontrákra berendezkedő Napoli. Nagyon úgy tűnik, hogy a Dortmundnak egynél több gólt kell szereznie. Ez is a tippem: Dortmund 1,5 gól felett (1.57).

FC Porto – Austria Vienna 1.15 7.53 19.00

Fiksz 1-es. Eddig mindkét hazai meccsét elszórakozta a portugál csapat. Ezúttal a G-csoport leggyengébb együttesét fogadja, s az a helyzet, hogy már egyáltalán nem szórakozhat. Annyira nem, hogy nem csak győznie kell, hanem gólarányt is muszáj javítania. Erre nagyon alkalmas a bécsi együttes. Hendikepes hazai győzelemre érdemes tippelni (FC Porto hendikep -1 gól 1.45 Ladbrokes), de azzal is lehet próbálkozni, hogy a Bajnokok Ligájában még góltalan osztrák csapat betalál a szórakozásra hajlamos portugálok kapujába (2.20).

Steaua – Schalke 3.70 3.38 2.01

Rosszmájúak híresztelték a német csapat előző fordulóbeli hazai bukta után (0-3), hogy nevet változtatott: Schalke 03 az új neve. Ha minden összejön a németeknek, a Steaua elleni mérkőzés lehet az, amelyik után – néhány focidrukkernél – ismét Schalke 04 lesz a neve. Ha másként sikerülnek a dolgok, lehet ismét cikizni a Ruhr- vidékieket. A hazai csapatból senki sem hiányzik, tehát Reghecampf edző a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát, és bízhat abban, hogy két elbaltázott hazai BL-meccs után összejön a várva várt győzelem. A vendégektől biztos hiányozni fog az első számú kapus, Hildebrand, valamint Huntelaar, Obasi és Höger, de elképzelhető, hogy a hátvéd Papadopoulos is. Jó a németek támadósora (Boateng, Farfan, Meyer, Draxler), viszont igencsak sebezhető a védelme. Mivel a hazaiakat jónak vélem egy gólra, a német csapat pedig elöl jól, hátul pedig rosszul teljesít, az a tippem, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.80).

Zenit – Atletico Madrid, szerez gólt a Zenit 1.28
Arsenal – Marseille, Arsenal nyer 1.29 Ladbrokes
Basel – Chelsea, döntetlen vagy győz a Chelsea 1.25
FC Porto – Austria, FC Porto hendikep -1 gól 1.45 Ladbrokes
Steaua – Schalke, mindkét csapat szerez gólt 1.80