Menu

Bajnokok Ligája: Röhögni fognak a Zebrákon?

Juventus-illusztr-003Nem arról szól a cím, hogy a focidrukkerek fekete-fehér csíkos állatokra fognak felmászni, majd pedig rajtuk megpihenve kezdenek bele a nevetést imitáló tevékenységbe. Egy olaszországi fociklubról szól a történet. A világ egyik legismertebb és legsikeresebb labdarúgó csapatáról. Arról a focicsapatról, amelyik – úgy tudom, hogy egyedül van ezzel az egész világon – minden jelentős trófeát megnyert. Mindent. Ez a csapat most egy „nevesincs” dán együttes ellen játszik hazai pályán. Ha bukik, akkor nagyobbat fog, mint az ólajtó. Lesznek még mérkőzések a szerdai BL-fordulóban, ám egyik sem annyira jelentős, mint a világszenzációval kecsegtető olasz-dán összecsapás.

CSZKA Moszkva – Bayern 7.26 4.39 1.43

Talán egyszerűbb lenne egy orosz holdraszállást megvalósítani, mint a Bayernt legyőzni. Bár – jobban belegondolva – előfordulhat, hogy az utóbbi is lehetséges. A pontveszteség nélkül listavezető német csapat már továbbjutott, így simán megteheti, hogy a B-csapatát küldje pályára az orosz télben. Azzal csak jót tesz magának, ha a közelgő klubcsapat-vb előtt óvja a meghatározó játékosait. Mivel tét nélküli a mérkőzés, hiszen a vendégcsapat már kvalifikálta magát, a hazai együttesnek pedig esélye sincs erre, gyorsan tippelek és továbblépek. Tipp: a CSZKA Moszkva gólt szerez (1.61).

Anderlecht – Benfica 3.65 3.37 2.03

Kisebb dolga is nagyobb annál a belga csapatnak, mint győzelemre hajtson, mert ennek révén talán elérheti az EL-t. Jobban teszi, ha a BL-csoportkör után befejezi a nemzetközi bohóckodást és csak a hazai bajnokságra koncentrál. Ott sem áll jól, tehát annyira kell neki a kétfrontos küzdelem, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Cserébe viszont a Benficának kell a három pont. Sőt, egy pont nem elég, hiszen azzal csak az EL lenne garantált (mint ahogy a vereséggel is). Nem csak nyernie kell a portugál csapatnak, hanem gólarányt is muszáj javítania. Tipp: egy gólnál többet szerez a Benfica (2.20).

Bayer Leverkusen – Manchester United 2.42 3.30 2.88

Aki mer, az nyer. Vagyis amelyik csapat nyer, minden bizonnyal tavasszal is BL-meccset játszhat. A döntetlen egyik csapatnak sem jó, ám nem is rossz. Ha iksz lesz a végeredmény, akkor csak a következő fordulóban lesz döntés. A német csapatnak az az érdeke, hogy hazai pályán döntsön a sorsáról, míg az angol gárda érdeke az lehet, hogy egy döntetlennel biztosítsa azt, hogy a következő fordulóban hazai pályán dönthessen a sorsáról. Nekem csak egy dolog tűnik biztosnak: ez egy „hatpontos” meccs, tehát mint tyúk a takonynak, úgy fognak nekimenni az angoloknak a hazaiak. Tipp: hazai győzelem vagy döntetlen (1.40 William Hill).

Juventus – FC Copenhagen 1.15 8.06 18.59

Sereghajtó fogadja a 3. helyezettet. A négy BL-meccs után is nyeretlen Juventus számára ez az utolsó esély. Ha nyer, akkor még a továbbjutásra is lesz esélye. Ha döntetlent játszik vagy vereséget szenved, akkor kizuhan a nemzetközi porondról, és – nem mellékesen – tökéletes céltábla lesz a kárörvendők számára. Mivel az idei BL-mérkőzéseknél minden alkalommal megtréfált az Öreg Hölgy, most nem tippelek mást, csak sima hazai győzelmet (1.15 BetVictor). Ha most is megtréfál a Juventus, akkor kiesik a Bajnokok Ligájából, eurómilliókat bukik és megérdemli, hogy körberöhögjék.

Manchester City – Plzen 1.16 7.49 15.47

Csehországban egy darabig szórakozott az angol csapat, majd villámgyorsan lezárta a találkozót (tíz perc alatt szerzett három gólt). Ez egy teljesen tét nélküli találkozó: a vendégcsapat befejezi a nemzetközi szereplést, a hazai gárda pedig csak matematikailag nem nevezhető még továbbjutónak. Az házigazdák cserecsapatának is gólokkal illik nyernie a mérkőzést. Ha a csehek helyében lennék, vinnék néhány láda sört Manchesterbe, mert akkor az angolok is normális itallal ünnepelhetnének. Tipp: hazai győzelem (1.17 William Hill).

Paris SG – Olimpiakosz 1.37 4.75 8.45

Akár rangadónak is lehetne nevezni a találkozót, hiszen a C-csoport éllovasa fogadja a 2. helyezettet. A BL-ben meglepően jól teljesít a görög csapat, de olyan nagy a két csapat közötti tudásbeli különbség – természetesen a hazaiak javára -, hogy tippelésre teljesen alkalmatlan a találkozó. Ha focizni méltóztatik a veretlen és már továbbjutott házigazda, akkor borítékolható a hazai győzelem. Ha nem méltóztatik focizni a házigazda, akkor a vendéggyőzelem sem elképzelhetetlen. Tipp: nincs. Fogadás sincs. A William Hill fogadóiroda 1.40-et kínál a hazai győzelemre, 4.50-et a döntetlenre, míg a vendégsikerre fogadók – adott esetben – akár 8-szoros pénzzel is gazdagabbak lehetnek.

Real Madrid – Galatasaray 1.24 6.05 11.33

Ez is olyan mérkőzés lehet, mint a PSG-Olimpiakosz összecsapás. Minden a már továbbjutott hazaiakon múlik. Ha ők focizni akarnak, akkor simán nyernek. Azzal sem kerülnek bajba, ha vereséget szenvednek. Maximum zrikálják őket néhány hétig, utána pedig elfelejtődik a dolog, és tavasszal – amikor BL-meccset játszik a királyi gárda – már csak kevesen fogják említeni a törökök elleni fiaskót. Erre a mérkőzésre élőben érdemes fogadni. Erre pedig nagyon alkalmas a William Hill TV, ahol nem csak fogadni lehet, hanem élőben lehet követni a sporteseményeket. Közben pedig lehet kiabálni: „Hová tűnt Damon Hill?”

Sahtar – Real Sociedad 1.67 3.85 5.88

Úgy vélem, hogy ezen a mérkőzésen lehet meglepetés. Még akkor is, ha a házigazda donyecki gárda számára csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény. És még akkor is, ha a vendég baszk csapat a nemzetközi küzdelmekből kiesett, a székről meg leesett. Mostanában annyira kiszámíthatatlan az ukrán csapat – nekem legalábbis az -, hogy simán el tudok képzelni egy vendégsikert. Nem azért, mert erős lenne a Real Sociedad (nem az!), hanem a rossz passzban lévő donyecki csapat miatt. A hazaiaknak nagyon kell a győzelem, de mivel nem tudom, hogy melyik arcukat fogják mutatni, meccs előtt csak arra tippelek jó szívvel, hogy gólt fognak szerezni (1.14). A William Hill szorzói: 1.67 – 3.50 – 5.50.

CSZKA Moszkva – Bayern, gólt szerez a CSZKA 1.61
Anderlecht – Benfica, Benfica 1,5 gól felett 2.20
Juventus – FC Copenhagen, Juventus 1.15 BetVictor
Manchester City – Plzen, Manchester City 1.17 William Hill
Sahtar – Real Sociedad, gólt szerez a Sahtar 1.14