Menu

Női kézi-vb: Irdatlanul nagy meglepetések

handball-vb-noi-Damnjanovic-053Összehozták a világbajnokság irdatlanul nagy meglepetését a lengyelek. Vagyis inkább a franciák. Bár, mondjuk, ez a lényegen nem változtat: kiesett a torna előtt a vb-aranyéremre ácsingózó Franciaország. Az viszont igencsak megsüvegelendő dolog, hogy a világbajnokság előtt „lesajnált” lengyel válogatott éremért játszhat. Ha valaki hiányolta a meglepetéseket ezen a világbajnokságon, akkor szerdán mindenért kárpótolta a sors. Az történt ugyanis, hogy nem csak az aranyérem egyik várományosa búcsúzott el, hanem a másik is: a francia gárda után a toronymagas favorit norvég válogatott is elköszönt a világbajnokságtól. Erre tényleg illik a tippmix-gyilkos jelző.

A brazil-magyar mérkőzésről fölösleges sokat írni, hiszen egyetlen mondatban összefoglalható a dolog: a magyar válogatott önmagát verte meg. A találkozó során egyetlen pillanatig sem éreztem azt, hogy a magyar lányok tovább szeretnének jutni. Nyilvánvaló, hogy akarták az elődöntőbeli szereplést, viszont az is tény, hogy ezt nagyon jól titkolták a pályán. Németország válogatottja is abbahagyta a küzdelmeket, így a gólszerzők listáját sokáig vezető Susann Müller nem fogja tovább gyarapítani találatai számát.

Eredmények: Brazília – Magyarország 33-31 (12-11, 26-26, 29-29) – kétszeri hosszabbítás után, Lengyelország – Franciaország 22-21 (11-8), Dánia – Németország 31-28 (17-17), Szerbia – Norvégia 28-25 (15-16).

Susann Müller már el is bukta listavezetői helyét, ugyanis az eddig 48 góllal második helyezett Görbicz Anita 5 gólt szerzett a brazilok elleni összecsapáson. Mivel már Magyarország sincs versenyben, minden bizonnyal ideiglenes lesz a világklasszis első pozíciója. Elég csak arra gondolni, hogy az eddig 41 góllal 5. helyezett brazil Alexandra Nascimento 10 gólt szerzett a magyarok ellen, s találataival előrelépett a gólkirálynői címre pályázók listájának második helyére. Mindössze 2 góllal van Görbicz mögött, ám míg a magyar játékos már játszik többet a vb-n, a brazil gólvágó még két mérkőzésen bizonyíthat.

Nem csak Nascimento, hanem a szerb Sanja Damnjanovic is pályázik a gólkirálynői címre. Ő is két mérkőzést játszik még, s mivel 46 gólt szerzett eddig, joggal bizakodhat abban, hogy megelőzheti a brazil játékost. Esetleg a 38 gólos Andrea Lekic, valamint a 35 gólos Ana Rodrigues, a 34 gólos Eduarda Amorim vagy a 33 gólos Fernanda Da Silva szólhat még bele a párharcba, ám úgy vélem, hogy Nascimento és Damnjanovic között dől el a gólkirálynői cím.

Norvégia vereségével Katrine Lunde kiszállt az All Star-csapatba kerülésért vívott küzdelemből. A torna előtt ígéretesnek tűnt az Unibet által ajánlott 2.00-ás odds, ám annak, aki a norvég kapusra fogadott, már csak az ígéret marad. Mivel Németország is elbúcsúzott, azoknak sem kell győztes fogadással számolniuk, akik Clara Wolteringre tippeltek. Valószínűleg a szerb-dán-brazil trióból kerül ki a világbajnokság All Star-csapatának kapusa. A jelöltem: Katarina Tomasevic, a szerbek hálóőrére.

Végezetül pedig nézzük meg, hogy a végső győzelemre milyen szorzókat kínál a bet365: Szerbia 2.20, Brazília 3.50, Dánia 3.75, Lengyelország 10.00. Első ránézésre szívesen fogadnék a dánokra, ha nem gondolnám azt, hogy Szerbia számára mostantól kezdve kikövezett út vezet az aranyéremig. Egyelőre nem fogadok a dánokra. Csak arra, hogy a szerbek bejutnak a döntőbe.

Lengyelország – Szerbia, Továbbjut: Szerbia 1.30 FortunaWin