Menu

Premier League: Vak vezet világtalant

Kétségtelen, hogy a Manchester City – Liverpool rangadó tart számot a legnagyobb érdeklődésre a 18. fordulóban, de például érdemes lesz követni a Tottenham hazai szereplését is. Kérdés: az eddig a teljes Tottenhamnél eredményesebb liverpooli Suarez szerez gólt Manchesterben, avagy a londoni csapat alaposan kitömi a WBA hálóját, és a továbbiakban egy okkal kevesebbje lesz a szégyenkezésre? Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét Londonban játszik az Arsenal, de remélhetőleg nem teljesít annyira unalmasan, mint a múltkor. A Boxing Day-forduló előzetesének második része következik.

Newcastle – Stoke City 1.74 3.55 5.02

Két középcsapat mérkőzik meg egymással: a hazai gárda a középmezőny elején, míg a vendégegyüttes a közepén foglal helyet. Nincs sok különbség a két gárda között, de egyértelmű, hogy ezúttal a Newcastle van előnyösebb helyzetben: nem csak a hazai pálya és a jobb forma, hanem az eddigi teljesítmény is mellette szól. A hazaiaktól Ryan Taylor és Tioté, míg a vendégektől Huth és Etherington fog hiányozni. Vagyis nincs sok kimaradó, viszont mindkét helyen tudják őket pótolni. Az utóbbi időben a Newcastle nem kap ki otthon, a Stoke pedig nem győzedelmeskedik idegenben. Ha nem lehetne számítani az ünnepek miatti kisiklásra, akkor sima hazai győzelmet tippelnék (1.80 Ladbrokes), ám a biztonság kedvéért döntetlen nélkülire veszem a hazai győzelmet (DNB Newcastle 1.30 Ladbrokes).

Norwich – Fulham 2.05 3.38 3.68

Vak vezet világtalant – mondhatnám erre a mérkőzésre, és mivel nincs jobb gondolatom, mondom is. Elvileg az otthon általában jól teljesítő Norwichnak nem kellene tartania a mérkőzéstől, hiszen a Fulham nagyon gyenge idegenben. Ráadásul nem csak az ellenfél miatt lehet bizalma a Norwichnak, ugyanis az utóbbi négy meccsen nem szenvedett vereséget hazai pályán (igaz, csak 2 győzelem, 2 döntetlen a mérleg). Bár újabb hazai győzelem van kilátásban (2.10 BetVictor), számolni kell azzal is, hogy karácsony és szilveszter között előfordulnak érdekes eredmények az angol bajnokságban. Egyik gárda mellett sem teszem le a voksom, hanem arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.73 Ladbrokes).

Tottenham – West Brom 1.51 4.16 6.55

Vertonghen, Kaboul, Townsend, Paulinho és Kane hiányzik majd a hazai együttesből, míg a vendégeknél mindenki harcképes. Sőt, a hírek szerint az is előfordulhat, hogy a hazaiaknál Dembele és Sandro is kihagyhatja az összecsapást. Nagyon szenved mostanában a Tottenham, várható volt az edzőváltás. Ezúttal egy verhető ellenfél érkezik a White Hart Lane-re, ám hiába a WBA hiába gyengécske idegenben, pillanatnyilag a hazai gárdán lehet nehezebben kiigazodni. Valószínűleg mindkét csapat fog gólt szerezni (1.78 BetVictor), ám az is benne van a pakliban, hogy a vért izzadó Tottenham kiharcolja a győzelmet (1.53 bet365).

West Ham – Arsenal 5.87 3.87 1.60

Ég és föld a két csapat közötti különbség, természetesen a vendégek javára. Az esetleges hazai pontszerzés (jó esetben győzelem) mellett nem szól más, csak az időpont, a Boxing Day. Az utóbbi időszak egymás elleni összecsapásai sem a hazai együttes mellett szólnak: tízből 8 mérkőzésen bizonyult jobbnak az Arsenal. Wenger edző együttese átaludta az előző fordulóban a Chelsea elleni rangadót, ám ezúttal illik valamit felmutatnia a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Például három pontot. Tipp: vendéggyőzelem (1.62 bet365).

Manchester City – Liverpool 1.76 3.82 4.45

Egyértelműen a forduló rangadójának ad otthont a manchesteri Etihad stadion. Nem csak két jelenlegi dobogós találkozik egymással (a 3. helyezett fogadja a listavezetőt), hanem két olyan együttes, amelyik jó eséllyel pályázik az angol bajnoki cím megszerzésére. Jelentős a maródiak listája (Sergio Aguero, Nastasic, Richards, Zabaleta, Jovetic, illetve Gerrard, Sturridge, Jose Enrique, Flanagan, Coates), s az előny minden bizonnyal a hazai csapatnál van. Sergio Aguerót például tudja pótolni a ManCity, míg Gerrardot nem igazán tudja mással helyettesíteni a Liverpool. A City otthoni mérlege makulátlan (8 mérkőzés, 8 győzelem, 35-5-ös gólarány), s minden más is a győzelme mellett szól. Valószínűleg ManCity-sikerrel fog zárulni a rangadó (1.80 Paddy Power), ám mivel a liverpooli Suarez elképesztően jó formában van mostanság, így arra is érdemes lehet voksolni, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.50 bet365). Csakis Suarez miatt ez a tippem: hazai győzelem vagy döntetlen (1.22 BetVictor).

Newcastle – Stoke City, DNB Newcastle 1.30 Ladbrokes
Norwich – Fulham, mindkét csapat szerez gólt, 1.73 Ladbrokes
Tottenham – WBA, Tottenham nyer 1.53 bet365
West Ham – Arsenal, Arsenal nyer 1.62 bet365
Manchester City – Liverpool, hazai győzelem vagy döntetlen 1.22 BetVictor