Menu

Premier League: Halat passzírozni szilveszterkor

Premier-League-005Csodáljuk meg ismét a 2013-as év egyik legnagyszerűbb gólját. Nem csak azért tehetjük ezt meg, mert nem lesznek gólok az új esztendő első napján (nyugi, lesznek), s nem csak azért, mert az ominózus gólból részt vállaló mindkét angol együttes – természetesen másik csapat ellen – pályára lép, hanem magáért a foci szépségéért. Azért, hogy jól kezdődjön a 2014-es esztendő.

Swansea – Manchester City 5.55 4.04 1.59

Halat passzírozni a bajai halászléhez? Hatalmas hülyeség. Akkora, mint ide Baktalórántháza. Ugyanígy hülyeség gólnélküli döntetlenre fogadni a Swansea – Manchester City mérkőzésen. Mindkét gárda csakis valami fatális véletlen és orbitális tévedés folytán játszik gólnélküli meccset: a walesi gárda legutóbb októberben, a vendégcsapat pedig szeptemberben tett ilyet. Azóta egyik csapat sem merészelt találat nélkül lejátszani egy összecsapást, előtte pedig csak az előző bajnokságban vetemedett gólnélküli meccsre. Tegyük ehhez hozzá, hogy a City 75, a Swansea pedig 49 gólt volt képes összehozni az eddigi 19 forduló alatt. Annak ellenére gólokra tippelek, hogy a hazaiaktól Michu és Dyer, a vendégektől pedig Sergio Aguero és David Silva fog hiányozni. Az igaz, hogy fontos gólvágók fognak hiányozni, ám van őket kikkel pótolni. Az is igaz, hogy az hazaiak holland kapusa, Vorm nem lép pályára, míg a Cityben a mostanában enyhén szólva is bizonytalan Hart fog védeni. Nem kell tartani attól, hogy nem lesznek gólvágók a pályán: Negredo, Nasri, Yaya Toure, Bony, Shelvey, Pablo Hernandez vagy éppenséggel Davies bele tud botlani úgy a labdába, hogy az a hálóban kössön ki. Nagy valószínűség szerint vendéggyőzelemmel zárul a mérkőzés (1.67 BetVictor), és szerintem az is megfelelő tipp, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.62 bet365), de maradok a kaptafánál: két gólnál több lesz a mérkőzésen (1.60 bet365).

Arsenal – Cardiff 1.22 6.31 13.31

Ez ám a kiváló párosítás: hazai pályán szerepel az angol élvonal listavezetője, ellenfele pedig az egyik kiesőjelölt. Elvileg olyan óriási 1-es a mérkőzés, hogy még az üveges tót is a szilánkokon toporzékol örömében. Azért tippelek csak sima hazai győzelemre (1.25 BetVictor), mert a már megszokott hiányzókon kívül (Oxlade-Chamberlain, Diaby, Ramsey) még további Arsenal-focisták szerepeltetése is bizonytalan: a gólpasszkirály Özil, valamint Koscielny, Vermaelen, Gibbs és Nacho Monreal. No és az sem kizárt, hogy Wenger edző forgatni fogja a csapatot. Játszani fog viszont Wilshere, aki – szerintem – a 2013-as esztendő legnagyszerűbb góljának a szerzője. Ő csak befejezte azt a Norwich elleni akciót, de az érdem az egész Arsenalé. Ez a londoni csapat egyszerűen nem kaphat ki a szerencsétlen Cardifftól. Íme, a csodagól:

Crystal Palace – Norwich 2.35 3.23 3.11

A vendég Norwichnak van némi köze a 2013-as év focijához, s ezt az előbbi videó bizonyítja a legjobban. Közelről is érdemes volt megcsodálni azt a gólt. Fontos összecsapás előtt áll a két gárda, hiszen a Crystal Palace is, a Norwich City is a kiesés elkerüléséért küzd. Szóval ez amolyan „hatpontos” meccs. Vannak hiányzók bőven: McCarthy, Guedioura, Murray, Hunt, Jerome, Thomas, Dikgacoi, O’Keefe, valamint Pilkington, Bennett, Tettey, Howson. Az utóbbi két fordulóban meglehetősen jó teljesítményt nyújtott a 17. helyen lévő Crystal Palace, s így a hazai győzelem nem tűnik rossz tippnek (2.40 bet365). Annak tükrében végképp nem, hogy a Norwich City 9 idegenbeli meccsen 21 gólt kapott. Az az egyetlen bajom, hogy a hazaiak egyelőre ritkán találják meg a hálót. Talán ez lesz az a mérkőzés, amikor minden összejön majd nekik, de mivel egyelőre még csak kicsit bízok bennük, dupla esélyre tippelem a hazai pontszerzést (1X 1.36 Unibet).

Swansea – Manchester City, 2,5 gól felett 1.60 bet365
Arsenal – Cardiff, Arsenal nyer 1.25 BetVictor
Crystal Palace – Norwich, Crystal Palace nyer vagy döntetlen 1.36 Unibet