Menu

Premier League: Nem érdemes túlbonyolítani a dolgokat

Jöttem, láttam, győztem! Nagy a valószínűsége, hogy valamennyi manchesteri játékos ezt mondhatja majd a Newcastle elleni találkozó után. Ilyesmit mondhatnak a liverpooli focisták is, de csakis abban az esetben, ha az első számú kapusa nélkül játszó, ám otthon mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Stoke Cityt le bírják győzni. Nyilván az Arsenal játékosai sem akarnak kilógni ebből a sorból. Megtehetik, hiszen csapatukban játszik a gólpasszkirály.

Newcastle – Manchester City 5.11 3.89 1.66

Kockáztat a hazaiak menedzsere, ugyanis egy héttel ezelőtt nem volt sikeres a kapuscsere. Pardew edző csapata otthon szenvedett vereséget a Cardiff elleni FA Kupa-meccsen, így az akkori kapus, Elliot minden bizonnyal visszaül a kispadra, s a nem teljesen egészséges Tim Krul beáll a kapuba. Még akkor is indokolt ez a csere, hogy tudni lehet: a sérült Sergio Aguero nélkül lép pályára a ManCity. A vendégek ékpárja, Negredo és Dzeko, még így is nagy veszélyt jelent a hazaiak kapujára, s az sem kizárt, hogy mindkét játékos növelni fogja góljainak számát. A hazai védelemből a sérült Coloccini is hiányozni fog. Nagyon valószínű a hazai gólszerzés, hiszen otthon nem teketóriázik sokat a Newcastle (10 meccsen 17 gól), ráadásul előszeretettel szerez gólokat a nála értékesebbre taksált csapatoknak (1.40 bet365). Viszont korántsem biztos, hogy a bajnoki címre hajtó Manchester City ellen elég lesz egy gólt szerezni. Már csak azért sem, mert a vendégcsapat kiváló formában van (hétközben kiütéses győzelemmel jutott be a Ligakupa döntőjébe), két csatára – Negredo és Dzeko – pedig egymás próbálja túlszárnyalni a gólszerzésben. Szerintem a Manchester City nem csak a mérkőzést nyeri meg (William Hill 1.70), hanem egy gólnál többet is fog szerezni (1.53 bet365).

Stoke City – Liverpool 5.54 3.87 1.63

Begovic nem játszhat, tehát első számú kapusát és egyik kulcsjátékosát fogja nélkülözni a Stoke. Ha mindez nem lenne elég baj a hazai gárda számára, akkor még azt is tegyük hozzá, hogy a helyettes Thomas Sörensen sem teljesen egészséges. A 37 éves kapus valószínűleg védeni fog, ám ha végül mégsem vállalhatja a játékot, akkor az ebben a bajnokságban összesen 44 perc játéklehetőséget kapó Butland fog kapuba állni. Nem csak Begovic, hanem Wilkinson és Assaidi sem szerepelhet a hazai csapatban, de Huth és Ireland játéka is kérdéses. A vendégcsapatban szerepelni fog a felépült csapatkapitány, Steven Gerrard, s csak három védő, Agger, Coates és José Enrique maródi. Ez azt jelentheti, hogy Skrtel és Sakho játszik a védelem közepén, míg a bal oldalon az eddig keveset játszó Cissokho kap esélyt a bizonyításra. Levegőben lóg a vendégek győzelme (Paddy Power 1.67), hiszen a Liverpool-csatár Suarez jó formában van és az élvonal gólkirályi címére hajt. Mivel a hazaiaknál gondok vannak kapusposzton, valószínűsíthető a vendégek gólszerzése, de mivel a Stoke viszonylag jól szokott szerepelni hazai pályán, jó megoldásnak tűnik arra tippelni, hogy mindkét csapat szerez gólt (Paddy Power 2.10).

Aston Villa – Arsenal 5.93 3.93 1.58

Csak azért nem listavezető az Arsenal, mert a meccsét már szombaton lejátszó Chelsea győzni tudott idegenben, s így egy pont előnnyel első a Premier League tabelláján. Tiszavirág életű lehet a dolog, hiszen már vasárnap elbukhatja az első helyet, ehhez ugyanis elegendő a Manchester City győzelme, de a hétfő este játszó Arsenal is könnyedén visszakerülhet az élre. Ehhez nem kell mást tennie, mint győznie az Aston Villa otthonában. Ez nem tűnik kivitelezhetetlennek, hiszen egyrészt N’Zogbia, Kozák és Okore nélkül fog játszani a Villa (a védő Vlaar sem teljesen egészséges), másrészt pedig az Arsenal kegyetlenül jó idegenben (10 mérkőzésen 7 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 21 szerzett és 12 kapott gól). Utóbbihoz hozzá lehet tenni, hogy az Aston Villa nagyon harmatos hazai pályán (10 mérkőzés, 2 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 7 szerzett és 14 kapott gól), s akkor túl sokat nem is kell gondolkozni a mérkőzés lehetséges végkimenetelén: Özil kioszt tíz gólpasszt, ezek közül kettőt gólra váltanak a londoni játékosok és begyűjtik a győzelmet (Paddy Power 1.62). Vannak olyan helyzetek, amikor nem érdemes túlbonyolítani az egyszerű dolgokat. Ez közéjük tartozik.

Newcastle – Manchester City, Manchester City nyer William Hill 1.70
Stoke City – Liverpool, mindkét csapat szerez gólt Paddy Power 2.10
Aston Villa – Arsenal, Arsenal nyer Paddy Power 1.62