Menu

Chelsea – Manchester United: Murinnyó és Mojsz, a két jóbarát

Rangadónak nevezhető focimeccs lesz Londonban, mi pedig elcsíptünk néhány szófoszlányt: Murinnyó és Mojsz, két jó barát, egymás ellen harcol, s issza borát. Mondom, borát. Nem Borat, nem Kazahsztán, és senki nem menni Amerika, hanem borát, vagyis egy szőlőből készült italt. Nem összetéveszteni a malátakoktéllal, mert az egy másik ital, és sör a becsületes neve. Ezt a nedűt bornak nevezik, s onnan is ismerős lehet, hogy a vendégcsapat előző menedzsere nagyon kedvelte. Akárcsak a házigazda csapat tulajdonosa.

Chelsea – Manchester United 1.72 3.67 5.01 30

Murinnyó odasétál az éppen cigiző haverjához, és megkérdezi:
– Hány cigarettát szívsz naponta, miszter Mojsz?
– Az attól függ, hogy hány ismerőssel találkozom – érkezik a skót válasza.

Ezt hallván Murinnyó már tudja, hogy egyszerűbb lenne fából készítenie vaskarikát, hiszen ez a meló mégiscsak nagyobb sikerrel kecsegtet, mint az, amire készül. Most ugyanis arra készül, hogy kölcsönt kérjen egy skóttól.
– Figyu, Mojsz. Hoztam egy palack jófelé portóit. Kérlek, add át honfitársadnak. Tudod, annak a pirospozsgás arcú csávónak, akinek a csapata gyakran elverte az enyémet, ám néhanapján mégis jókat dumáltunk, néhány ampulla bor társaságában. Add át neki, kérlek, sok szeretettel küldi a Murinnyó. Csak neked említem meg, ezt ne meséld el neki, hogy mázlis alak az öreg, és eltűnhetne már a búsba, mert sose felejtem el neki, hogy porig alázott néhányszor.
– Jó, jó, oké, így lesz, megígérem. Hagyjuk ezt, s inkább azt meséld, hogy miféle pózba vágtad magad? A kutyám szokott így viselkedni, akkor, amikor pitizik. Te mit akarsz?
– Á, semmit, semmit, szép az idő, süt a nap, jönnek a felhők, talán esni fog az eső, ilyesmi. Te, Mojsz, ha már így szóba hoztad a dolgot, akkor szólok, csak úgy, mellékesen. Az én csapatomból csak Ivanovic fog hiányozni, helyette Azpilicuetát küldöm fel, tudod, azt a latinót, hogy szívjon ő is, meg nem árt, ha szokja a füvet. Apropó, szívás. Te mit szívsz, Mojsz?
– Képzeld, pocsék napom volt. Egyetlen olyan ismerőssel sem találkoztam, aki megszívja, így azt találtam ki, hogy telefonálok.
– Mit csináltál? Telefonáltál? Kinek? A sarki fűszeresnek?
– Nem! Nem annak telefonáltam, hanem valami szupermarketnek, áruháznak vagy micsodának, sosem tudom megjegyezni a csávó nevét. Azzal kezdtem, hogy a Manchester Unitedtől telefonálok, de nem bírtam tovább beszélni, mert közbeszólt, hogy azonnal, máris, egy pillanat és itt van. Furcsa volt nekem a hangja, egyáltalán nem hasonlított Benjiére.
– Ki az a Benji?
– Benji? Az egyik ismerősöm. Cigidíler. Szóval megszakadt a vonal, nézem is a készülékét, s látom, hogy mellényomtam. Nem szupermarket, hanem valamiféle bolt volt a hívott fél. Eszméletlen ez az Usain gyerek, elég volt neki annyit mondani, hogy Manchester United, s máris rohant. Tűzön-vízen át. Jó cuccot hozott. Annyira boldog vagyok! Kérsz te is, Murinnyó?
– Most nem. Ha már így szóba hoztad a dolgod, akkor mit szólnál inkább a három ponthoz? Annyit adhatnál.
– Miért kell neked mindhárom pont? Egy pont nem elég?
– Oké. oké, oké, jó az egy is, de adhatsz hármat is, hiszen téged úgysem zavarnak el. Téged a Mester választott ki, tudod, az a pirospozsgás, akinek viszed a bort.
– Aha, értem. Te, Murinnyó, miért adjak én neked három pontot?
– Ezt kapd ki, Mojsz! Téged akkor sem bántottak, amikor az otthonotokban olyanok törölték fel veletek a padlót, akik régebben még a mentorod cipőjét sem pucolhatták. Szóval ne rinyálj itt nekem, nem vagy te szopósmalac. Azt ti is tudjátok, hogy nem lesztek érmesek, s a 4. helyre pedig úgy is odaértek, ha Londonban hagyjátok a három pontot.
– Vagyis elverhettek minket, mint szódás a lovát?
– Persze, hogy igen, de tudod, hogy nem teszünk ilyet. Mi úriemberek vagyunk, vagyis én az vagyok, a többivel pedig ne foglalkozzál. Higyjék azt a szurkolók, hogy úriember vagyok, a többiek pedig nem érdekelnek. A szurkolók sem, de ezt nehogy elmeséld nekik.
– Te koma, Murinnyó! Végülis nem beszélsz hülyeségeket. Idegenben játszunk, Fánpörszi nem lesz, Rúni sem, az a kócos sem játszik, annyira ritkán van pályán, hogy mindig elfelejtem a nevét, pedig az Evertonban is elég gyakran láttam…
– Fellaini?
– Ja, az. A tente, baba, tente sem játszik…
– Nani?
– Igen, ő. Az a fiatal balszelső sem játszik…
– Fabio?
– Nem. Fabio sem játszik, de ő nem balszélső, valami fiatal Esli, ja, már tudom, Young. Az sem biztos, hogy Evra játszani fog, s így járhat Phil Jones, Rio Ferdinand és Evans is. Sok védőnk hiányozhat. Oké, Murinnyó, tietek lehet a három pont, de nehogy nagyon elverjetek minket. És van két feltételem.
– Csupa fül vagyok, Mojsz.
– Egy: Ezt a bort nem adom oda a pirospozsgásnak, hanem megiszom én. Kettő: Adj egy cigit.