Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Afrikai Nemzetek Bajnoksága: Most kezdődik a tánc

Közép-Kelet Európából szemlélve az eseményeket nem úgy tűnik, hogy a fekete kontinens második számú válogatott tornája lenne a sportot kedvelők figyelmének középpontjában. Nem is csoda, hiszen férfi kézilabda Európa-bajnokság zajlik Dániában, méghozzá a magyar válogatott részvételével, a déli féltekén pedig az idei év első Grand Slam tornáján, az Australian Openen vannak izgalmak.

Minden bizonnyal több sportbarátot érdekel, hogy miként szerepel Lékai, Császár és a többi magyar játékos, esetleg Vori és Mikkel Hansen együttese, sőt valószínűleg az is, hogy Djokovic és Azarenka kiesésével kik nyerik meg a melbourne-i versenyt, mint az, hogy az Európába igazolt focistáik nélkül szereplő afrikai válogatottak hogyan viszonyulnak a „bulitornához”.

Szögletzászlós tánc nem lesz

Azért néha nem árt az afrikai focitornára is figyelni, hátha lesznek jó szorzók és/vagy emlékezetes pillanatok. Úgy tűnik, hogy utóbbi tekintetében nem kell attól tartani, hogy lemaradunk valamiről. A videómegosztók világában ez amúgy is nehezen lenne kivitelezhető. Ugyebár a jó és kiváló afrikai focisták nem játszanak ezen a tornán, így a résztvevőktől – sajnos – nem várható Drogbát idéző lövés, avagy Etoo-féle megmozdulás. Azzal sem kell számolni, hogy Roger Milla egyik kései utódja – a gól utáni ünneplésnél – emlékezetes módon fog táncolni a szögletzászlónál, de azzal sem, hogy valamelyik focista kiugrik a sorfalból, és elrúgja a labdát.

A gyorsabb rúgott labdába

Ez nem fantazmagória, hanem történt ilyen. Egészen pontosan az 1974-es labdarúgó világbajnokság egyik csoportmérkőzésén, a Brazília – Zaire találkozón történt az az eset, amelyik a foci vb-k történetének legviccesebbjei közé tartozik. Az akkor már háromszoros világbajnok és éppen címvédő brazil válogatott játékosai szabadrúgást készültek elvégezni a zairei kapu előtt. Felállt a sorfal, a játékvezető sípolt, s miközben a brazil focisták még azon tanakodtak, hogy ki végezze el a szabadrúgást, az egyik afrikai játékos azonnal reagált a sípszóra, kirohant a sorfalból, és elrúgta a labdát. (Gyorsan hozzáteszem, hogy az 1974-es világbajnokság volt az első, amelyen afrikai válogatott is szerepelt, s az eset jól mutatja, hogy akkoriban mennyire ismerték a labdarúgás szabályait Afrikában). Íme, az ominózus eset:

Kiesett a házigazda

Térjünk vissza a jelenbe. Befejeződtek a csoportmérkőzések, felére csökkent az Afrikai Nemzetek Bajnokságának mezőnye. Továbbjutott: Marokkó, Nigéria, Mali, Zimbabwe, Gabon, Líbia, Ghána, Kongói Demokratikus Köztársaság. Kiesett: Dél-Afrika, Mozambik, Uganda, Burkina Faso, Kongó, Etiópia, Burundi, Mauritánia. Meglepetésnek talán csak a házigazda Dél-Afrika kiesése nevezhető. A dél-afrikaiak mellett esetleg csak Uganda kiesése még korai, míg a többi csapat az elvárásoknak megfelelően szerepelt.

Marokkó – Nigéria 3.44 3.05 2.10

Rangadóval kezdődik a negyeddöntő, hiszen Marokkó és Nigéria mérkőzése még akkor is rangadónak nevezhető, ha mindkét együttes nélkülözi a legjobbjait. Nigéria esélyesebb, ám – szerintem – rizikót jelent a sima győzelmére való fogadás, hiszen semmit nem lehet tudni arról, hogy milyen ígéretek hatására jutott tovább csoportjából. Ez a csapat a végső győzelemre is esélyes, de sajnos arra is képes, hogy – ha a játékosok veszélyben érzik az ígéretek megvalósulását – csont nélkül vereséget szenvedjen. A gólok irányába sem érdemes kalandozni, ugyanis két olyan csapatról van szó, amelyik könnyen játszat 4-5 gólos mérkőzést, de szintén könnyedén összehozhat 0-1 gólos meccset is. Tehát: elvileg simán győz Nigéria (NordicBet 2.15), de biztosabb megoldás az X2 (FortunaWin 1.23).

Mali – Zimbabwe 1.98 3.10 3.76

Idrissa Traoure vagy Abdoulaye Sissoko gólja győzelemhez fogja juttatni a nyugat-afrikai csapatot. Gondolom én. Még az is előfordulhat, hogy mindkét játékos gólt szerez. Nem annyira rossz gárda a zimbabwei együttes, mint amilyennek gyakran hiszik – szerintem egy NB III-as magyar klubcsapatot simán zavarba tudna hozni -, de az elődöntőben való felbukkanása vaskos meglepetésnek számítana. Adott tehát a lehetőség, hogy a kockázatvállalók Zimbabwe győzelmére (NordicBet 3.85) vagy továbbjutására (FortunaWin 2.37) fogadjanak, ám amondó vagyok, hogy ebből a párharcból Mali fog továbbjutni (FortunaWin 1.45).

Gabon – Líbia 2.68 2.95 2.61

Elsőre Gabon válogatottja tűnik favoritnak, de úgy vélem, hogy háromesélyes a mérkőzés. Líbia veretlenül zárta a csoportkört, és 5 szerzett gólja nem azt mutatja, hogy játékosai számára a focinál is fontosabbak a líbiai mindennapok történései, hanem arról tanúskodik, hogy az együttes tagjai épp a fociban látják a kiugrási lehetőséget. Azért sem könnyű Líbia válogatottjának erejét pontosan felmérni, mert a C-csoport nem volt alkalmas erre. Mivel a négy csapat közül Kongó és Etiópia nagyon kilógott lefelé (a két csapat számára az a csoda, hogy egyáltalán kijutott a tornára), Ghána és Líbia csak látványosan gyenge produkciók árán tudott volna kiesni. A C-csoport egy másik csapata, Ghána kacérkodott ugyan a kieséssel, ám végül mégiscsak az 1. helyen kellett zárnia a csoportot. Tipp: nem érdemes fogadni a mérkőzésre.

Ghána – Kongói Demokratikus Köztársaság 1.73 3.38 4.63

A fenti videóban szereplő zairei focisták utódai, azaz a Kongói Demokratikus Köztársaság válogatottjának labdarúgói – elődeikkel ellentétben – már jól ismerik a szabályokat. És természetesen a focit is. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy a mostani torna előző két kiírása közül az elsőt megnyerték, a másodikon pedig csak a későbbi tornagyőztes Tunézia bírta őket kiejteni egy góllal a negyeddöntőben. Nem mellékesen a 2009-es Afrikai Nemzetek Bajnoksága döntőjének visszavágója lesz ez a mérkőzés. Akkor a Kongói DK 2-0-ra legyőzve Ghánát lett tornagyőztes. Ettől függetlenül a ghánai Fekete Gyémántok a favoritok. A ghánai sikert megfelelően lőtték be a bukik (FortunaWin 1.76), de szerintem még így is van benne érték. Határeset a ghánai továbbjutásra kínált szorzó (FortunaWin 1.38), de nálam még az elfogadható kategóriába esik. Az igazi érték a Kongói DK győzelmében van (NordicBet 5.30). Nem igazán valószínű, hogy összejön, de egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy kizárt, hiszen a ghánai csapat eddig végigalibizte a kontinensversenyt, s csak azért nem esett ki a csoportmeccsek után, mert irdatlanul gyenge ellenfelei voltak. A Kongói Demokratikus Köztársaság válogatottjáról viszont elmondható, hogy nagyon komolyan veszi ezt a tornát. Ugyan Ghána továbbjutására tippelek, de ez olyan meccs, ahol az ellenfél sikere is teljes mértékben elképzelhetőnek tűnik.

Program

2014. január 25.:
16:00 Marokkó – Nigéria 3.44 3.05 2.10
19:30 Mali – Zimbabwe 1.98 3.10 3.76

2014. január 26.:
16:00 Gabon – Líbia 2.68 2.95 2.61
19:30 Ghána – Kongói Demokratikus Köztársaság 1.73 3.38 4.63

Marokkó – Nigéria, döntetlen vagy győz Nigéria FortunaWin 1.23
Mali – Zimbabwe, továbbjut: Mali FortunaWin 1.45
Ghána – Kongói Demokratikus Köztársaság, továbbjut: Ghána FortunaWin 1.38