Menu

Boca Juniors – River Plate: Tét nélküli meccset játszanak

Gago-Fernando-Argentina-001Felkészülési mérkőzést játszik egymással az argentin foci két legnevesebb csapata, a Boca Juniors és a River Plate. Bár még véget sem ért az év első hónapja, már másodszor csapnak össze a felek, az előző mérkőzés (a múlt szombaton rendezték) 1-1-es döntetlennel zárult. Ezen a szombaton is egymás ellen lépnek pályára a két csapat játékosai, de a bajnokság február 7-i kezdete előtt még egy harmadik felkészülési meccset is játszanak, mégpedig február 1-jén.

Zajlik a felkészülés

Argentínában most nyár van, foci szempontjából pedig holtszezon. Egészen pontosan a pihenésnek vége, elkezdődött a felkészülés a februárban rajtoló bajnokságra, s már javában zajlanak az előkészületi mérkőzések. A bajnokság első része – a Torneo Inicial – december 15-én ért véget, míg a következő idény február 7-én kezdődik (Torneo Final). Jelenleg a Torneos de Verano (azaz a nyári tornák) mérkőzései vannak napirenden. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, mint egy gyűjtőtornát: több tornán játszanak felkészülési mérkőzéseket a csapatok, a jobbak nyernek is néhány kupát, majd az előszezon legvégén az összes eredmény alapján is díjazzák a legjobbat. Olyasmi, mint amikor a magyar foci holtszezonjában az egyik hétvégén Hírös Kupa lenne Kecskeméten (pl. a Kecskemét, a Debrecen és a Győri ETO részvételével), a következő hétvégén Aranybika Kupa lenne Debrecenben (résztvevők, pl. DVSC, Szolnok, FTC), majd az ezt követő hétvégén Audi Kupa lenne Győrben (pl. a Videoton, a Haladás, az MTK és a Győri ETO részvételével), közben másik csapatok is játszanak felkészülési meccseket, de az előszezon végén adandó díjba – szponzor például az OTP, a MOL vagy bármelyik másik cég – beleszámítanak a pécsi és a zalaegerszegi torna eredményei is. Egyébként az argentin Torneo de Verano mostani szponzora a Pirelli cég.

Mi várható?

Az előző évi Torneo de Verano keretében a Boca Juniors egy kupát nyert (Copa Luis B. Nofal), a River Plate pedig kettőt (Copa BBVA, Copa Amistad). Kétszer egymás ellen döntőztek a csapatok: a Copa BBVA fináléjában 2-1-re győzött a River Plate, míg a Copa Luis B. Nofal zárómeccse 0-0 volt, majd büntetőrúgásokkal 5-4-re nyert a Boca Juniors. Mi várható a mostani felkészülési mérkőzésen? Szerintem gólokra érdemes tippelni, mármint arra, hogy mindkét csapat szerez gólt. (Szorzót nem tudok linkelni, mert egyelőre csak a MarathonBet irodánál találok ilyesmit, de ott sincs ajánlat a gólokra. Ők is kiegyenlítettnek gondolják a párharcot, hiszen a Boca és a River győzelme egyaránt 2.72, a döntetlen pedig 3.10).

Cata Diaz és Gago hazaigazolt

Nehezen tippelhető a mérkőzés. Olyasmi a helyzet, mint amikor a Real Madrid és a Barcelona három hét alatt három felkészülési találkozót játszana egymás ellen: az első 1-1-es döntetlennel zárult, következik a második mérkőzés, de közben lehet tudni, hogy tartalékosak lesznek a csapatok, vagyis nem a legjobb összeállításukban játszanak, hiszen az edzők kísérleteznek, új játékosokat próbálnak ki, s nem ez a mérkőzés a legfontosabb a két együttes egymás elleni történetében. Nos, Argentínában is ilyen a helyzet. Pályára lép a Boca Juniors és a River Plate, két neves csapat játszik egymás ellen, viszont abszolút nincs tétje a találkozónak. Az új játékosok kipróbálásáról: a két csapat előző heti, döntetlennel zárult találkozóján a Bocát erősítette az Argentínába hazatérő Cata Diaz (ex-Atletico Madrid) és Fernando Gago (ex-Real Madrid, -AS Roma és -Valencia). Egyenlők az erőviszonyok, s csak azért tippelek a Boca Juniorsra, mert a két csapat közül nekem ez a szimpatikusabb: 1X Boca Juniors MarathonBet 1.44.

Boca Juniors – River Plate, Boca Juniors győz vagy döntetlen MarathonBet 1.44