Menu

Manchester United – Olympiakosz: Dávid kontra Góliát

Van-e még lejjebb? Ugyan ez a BL-meccs csak részleges választ fog adni az angolokkal kapcsolatos kérdésre, de arra mindenképpen jó lesz, hogy látni lehessen, milyen irányba halad a Manchester United. Ellentétben a szigetországiakkal, a görög együttesnél nincs ok az aggodalomra: ismét bajnok lett a csapat, van önbizalma, jó formában van, s kétgólos előnyből indul neki a párharc második felvonásának.

Manchester United – Olympiakosz 1.48 4.47 6.47

Van némi hasonlóság a Chelsea-Galatasaray mérkőzéssel. Annak a találkozónak a beharangozójában írtam, hogy a Bajnokok Ligája olyan magasságaiba érkeztünk meg, ahol már hatalmas pénzösszegről szól a történet, és szerintem csak abban az esetben fog továbbmenni a Galata, ha kegyetlenül elporolja az angol csapatot Londonban. Nos, a Manchester United – Olympiakosz mérkőzés esetében is hasonló a helyzet. Nem teljesen ugyanaz, hanem csak hasonló. Elsősorban amiatt, hogy a Galatasaray 1-1-es döntetlen után indult neki a visszavágónak, míg az Olympiakosz 2-0-ás győzelem után fogja ezt megtenni. Az sem a törökök mellett szólt, hogy a Chelsea jó passzban van és nagyon érdekelt a továbbjutásban. Cserébe viszont a görögök mellett szól, hogy az angol ellenfél nincs jónak nevezhető formában. Ezen a mérkőzésen – a Chelsea-Galatasarayhoz képest – sokkal több esélye van arra Dávidnak, hogy legyőzze Góliátot.

Melyik a legjobb?

Hiányzók: Mata, illetve Ibagaza és Olaitan. Kérdéses a szerepeltetésük: Javier Hernandez, Evans (vádlisérülés), Smalling (térdsérülés), illetve Saviola, Siovas és Ivan Marcano. A névsor láttán elmondható, hogy a hazai együttes a legjobb összeállításában szerepelhet, így próbálhatja meg ledolgozni a 2 gólos hátrányt és kiharcolni a továbbjutást. Az már más kérdés, hogy a De Gea – Rafael, Rio Ferdinand, Evra, Vidic, Carrick, Fellaini, Januzaj, Rooney, Valencia, van Persie összeállításban játszó csapat jónak számít-e. Nálam Kagawa a nagy hiányzó, de szerintem már ő is rájött, hogy a pénzen kívül nem volt ok arra, hogy Manchesterbe szerződjön.

Rekordbajnok játszik Manchesterben

Az Olympiakosz köszöni szépen, jól van, már csak azért is, mert a napokban kezdhette el ünnepelni a 41. görög bajnoki címét. Nem elírás a bajnoki címek száma: a negyvenegyedik bajnoki aranyérmét ünnepli a csapat. Az sem jó előjel az angolok számára, hogy nagyon rápihent a visszavágóra az Olympiakosz. Annyira, hogy még azt is megengedhette magának, hogy elveszítse bajnoki veretlenségét (március elejéig nem szenvedett bajnoki vereséget a csapat), de még azt is megtehette, hogy ne csak a városi rivális Panathinaikosztól, hanem a másik ősi ellenfélnek számító PAOK-tól is kikapjon. Egy dolog biztos: nagyon készült a számára fontos manchesteri összecsapásra.

Megérzés a láthatáron

Nagyon adja magát az a tipp, miszerint a vendégek gólt szereznek (bet365 1.61), hiszen ez mindkét csapat számára létfontosságú, természetesen más-más előjellel. Egy Olympiakosz-gól hatalmas továbbjutási esélyt jelenthet a görögök számára, és BL-buktát a Manchester Unitednek. A hazai együttes védelmének szezonbeli teljesítményére emlékezve, azt kell mondanom (írnom), hogy van esély a görög gólra. Mégis az angolok továbbjutását tippelem. Azt gondolom, hogy legalább két gólt szereznek a rendes játékidőben (1.57), de talán hármat is (2.75). Nem tudom túlzottan megmagyarázni, hogy miért tippelek az angolokra. Megérzés. A két csapat múltja és eredményessége miatt voksolok az angolokra. Előfordulhat, hogy nem tűnik alaposnak a magyarázat, viszont ez a helyzet: bízom bennük. Egyelőre még bízom bennük.

Tipp: Manchester United – Olympiakosz, a Manchester United 1,5 gól felett 1.57