Menu

Chelsea – Arsenal: Aranyálmoknak inthetnek búcsút az Ágyúsok

Ashley Cole, Ramires és Willian, illetve Özil, Walcott, Wilshere, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Diaby és Bendtner fogja kihagyni a londoni derbit. Pontosítok: ezeket a játékosokat említik a leggyakrabban a hírekben, hogy nem lépnek pályára a Stamford Bridge gyepén. Ezt azért érdemes kihangsúlyozni, mert más a realitás, és más a pszichikai hadviselés részét képező híresztelés. Amit nagy bizonyosággal lehet állítani: két vendégjátékos kivételével (Oxlade-Chamberlain, Bendtner) a többiek – valószínűleg – nem fognak pályára lépni. Özil például biztosan nem.

Chelsea – Arsenal 1.86 3.46 4.52

Azpilicueta annyira megszokta már a védelem balszélén való játékot, hogy alighanem furcsa lesz számára, amikor ismét az eredeti helyén kell majd szerepelnie. Egyelőre nem kell tartania ettől, hiszen ő játszik Ashley Cole helyén. David Luiz valószínűleg újfent a kispadon fog pihenni, hiszen Cahill nagyon jól játszik a helyén, így nincs ok a cserére. Hacsak Mourinho nem lép valamit taktikai téren, akkor nem fogja megbolygatni a belső védőpárost. Ramires hiányában változás lesz a védekező középpályásoknál: szerintem Lampard és Matic fog játszani. A támadóegységben Oscar, Hazard és Etoo szerepeltetése adott, mellettük pedig nyilván Schürrle fog játszani. (Vagy valaki más.)

Kórház a főváros szélén

A vendégcsapatnál elegendő a hiányzók névsorára tekinteni. Özil, Ramsey, Walcott és Wilshere hiányában például – jobb megoldás híján – Flamini, Arteta és Rosicky fog játszani. Jót írtam a múltkor a cseh játékosról (szerzett is rögtön egy gólt, de nyilván nem nekem hálálkodott ezzel), ám az a helyzet, hogy ugyan néha még nagyon hasznosan játszik, de már egyre kevésbé bírja a sorozatterhelést. Nem valószínű, hogy ismét jól fog teljesíteni. Arteta és Flamini nálam nem azt a szintet képviseli, mint Wilshere és Ramsey. Ha pedig Oxlade-Chamberlain mégis játszani fog, akkor nyilván nem úgy fog mozogni, mint aki teljesen rendben van.

Nem érdemes kertelni

Szerintem szükségtelen többet írnom, hiszen már eddig is eléggé érthető volt (legalábbis számomra az), hogy miért fogok a hazaiak győzelmére tippelni, és miért nem adok esélyt a vendégeknek. Nem csak az ellenfél fontos sérültjei szólnak a Chelsea diadala mellett. Azzal is lehet számolni, hogy egy hazai győzelem azt is jelentheti, hogy a Chelsea leszakítja az Arsenalt. Azaz: eddig négy csapat küzdött a bajnoki címért, de ezután már csak három fog. Nagyon valószínű a hazaiak sima győzelme (BetVictor 1.93), ám az elővigyázatosság miatt csak a döntetlen nélküli változatot választom (DNB Chelsea Unibet 1.36).

Chelsea – Arsenal, DNB Chelsea Unibet 1.36