Menu

Premier League: Unalom vagy izgalom?

Előfordulhat ugyan, hogy gólgazdagok és izgalmasak lesznek az angol élvonal vasárnapi mérkőzései, de nagyobb esély van arra, hogy unalomba fullad mindkét találkozó. Talán a Tottenham esetében lehet bízni abban – ha nem is sokat, de legalább egy keveset igen -, hogy továbbra is hajtani fog a karnyújtásnyira lévő 4. helyért. A másik összecsapáson pedig elsősorban abban lehet reménykedni, hogy Benteke vagy Weimann nem fog többet hibázni a kelleténél.

Tottenham – Southampton 2.16 3.32 3.52

Nyugis meccsre van kilátás. Ha felkavarja majd valamelyik együttes az állóvizet, akkor a londoni gárda lesz az. Ez csakis abban az esetben történik meg, ha a Spurs részéről még úgy gondolják a játékosok és a vezetők, hogy továbbra is van keresnivaló ebben az idényben. Például bíznak abban, hogy az Arsenal megrendítő pofont kapott a Chelsea-től, dobni fogja a taccsot a hátralévő fordulókban, s így elérhetővé válik a 4. helyezés megszerzése. Ezért érdemes hajtani. Másért nem. A vendégcsapat számára abszolút érdektelenek a hátralévő fordulók. A londoni gárda mostani ellenfele – a 9. helyezett Southampton – nem fog kilépni a nemzetközi porondra, de természetesen a kiesés sem fenyegeti. Idénybeli mérlege jónak mondható (12-9-9, 43-37-es gólkülönbség, 45 pont), s a bajnokság elején nyújtott kiemelkedő teljesítményével megalapozta a stresszhiánymentes bajnoki hajrát.

Mikor alszik az ördög?

Mivel egyik oldalon sem hiányoznak meghatározó játékosok (Dawson, Capoue, Lamela és Chiriches, illetve Kelvin Davis és Cork), viszonylag sztenderd csapatokra lehet számítani, s arra, hogy unalomba fullad a találkozó. Természetesen ennek az ellenkezőjére is van esély (például 5-6 gólra), hiszen mégiscsak angol bajnokiról van szó. Szóval: nincs tét (talán a hazaiaknak egy kevés), és elvileg unalmas meccs vár a nézőkre, ám ha a csapatok tagjai úgy gondolják, akkor gólzápor is előfordulhat. Ez ugyanis Anglia, ahol gyakran előfordul, hogy az előzetesen izgalmasnak ígérkező meccs unalomba fullad, míg az érdektelennek vélt találkozó gólokban gazdaggá válik és nagyon izgalmasra sikeredik. Tehát egyáltalán nem kizárt, hogy mindkét csapat szerez gólt (Unibet 1.82). Ugyan hazai győzelemre voksolok (bet365 2.20), mert valamennyire még bízok abban, hogy a Tottenham nem adta fel a 4. helyet. Ám az az igazság, hogy nem 100 százalékig bízok a londoniakban, ezért csak kétesélyre tippelek (1X Unibet 1.32). Nem túl gyakran szeret henyélni az ördög.

Aston Villa – Stoke City 2.14 3.27 3.65

Amit az unalomról írtam az előző találkozó kapcsán, az itt is igaz. A hazai csapat a 10. helyen áll (9-7-13, 32-38, 34), a vendégcsapat pedig – ugyannyi gyűjtött ponttal – mögötte foglal helyet (8-10-12, 32-44, 34). Annyi a különbség az előző összecsapáshoz képest, hogy ennek a párosításnak a vesztese még bajba kerülhet a bajnoki hajrában. Már persze csakis akkor, ha lesz vesztese a találkozónak, hiszen mindkét együttesnek megfelelő a döntetlen (bet365 3.30). Agbonlahor összeszedett egy apróbb sérülést, de nagyon valószínű, hogy semmi gondja nem lesz meccskezdéskor, és játszani fog a Stoke ellen. N’Zogbia, Okore, Kozak és Herd, illetve Huth, Charlie Adam és Ireland hagyja ki a találkozót, s ennek tükrében a hazaiak felé billen a mérleg nyelve. Nem túl nagyon, de annyira elegendően, hogy a hazaiak sikerét tippeljem. Nem lesz ez nagy győzelem, hanem amolyan kiizzadt siker, minimális előnnyel. Tippelek három – számomra lehetséges tűnő – végeredményt, méghozzá valószínűségi sorrendben: 2-1, 2-0, 1-1. Azért vetem el a 2,5 gól feletti tippet (Unibet 2.33), mert nem vagyok meggyőződve arról – mármint a kelleténél jobban meggyőződve -, hogy a vendégjátékosok is betalálnak a hazai kapuba. Viszont abban sem vagyok túlságosan biztos, hogy a Villa nagyon komolyan fog hajtani a három pontért. Ezért csak DNB-s hazai győzelemre tippelek (Unibet 1.52).

Tottenham – Southampton, győz a Tottenham vagy döntetlen (1X) Unibet 1.32
Aston Villa – Stoke City, DNB Aston Villa Unibet 1.52