Menu

Premier League: Moyes utáni korszak kezdődik Manchesterben

Bár egyértelműen a vasárnapi Liverpool-Chelsea találkozó lesz a Premier League 36. fordulójának legfontosabbika, hiszen nagy valószínűség szerint az angol bajnoki címről fog dönteni, azért szombaton is lesznek érdekesnek ígérkező meccsek. Például a southamptoni összecsapáson az lehet érdekfeszítő, hogy Mauricio Pochettino edző mennyire tudja motiválttá tenni a nagyon nyugis tempót felvett játékosokat, de nem biztos, hogy bármelyik összecsapás fontosabb lehet a manchesterinél: David Moyest kirúgták a hazaiak vezetői, így egy legendás focista, Ryan Giggs mutatkozik be a kispadon.

Southampton – Everton 2.75 3.40 2.52

Esélyes a vendégsiker (Sportingbet 2.55), hiszen a házigazda Szentek túlzottan elkényelmesedtek, a vendég Stollverkosok pedig továbbra is pályáznak a BL-selejtezőt érő 4. helyezésre. Igaz, hogy jelenleg a 5. helyen állnak, ám mindössze egyetlen ponttal szorulnak az Arsenal mögé, s ugyan leginkább már csak a londoniak esetleges bukásában bízhatnak, de még van remény. A hazaiak annyira elkényelmesedtek, hogy nagyon, s mivel tökéletes helyzetben vannak (8. hely, 49 pont), teljesen kiszámíthatatlanná váltak. Egyáltalán nem rossz a csapat, de az összes játékos lazára vette a figurát. Valószínűleg túlzottan is. Az a helyzet, hogy már fordulók óta nincs motiváció Southamptonban, s így nagyon nehéz megtippelni, hogy mi a szeszélyessé vált csapat terve. Mauricio Pochettino esélyes edzőjelölt a Manchester United kispadjára (szerintem), s így talán abban lehet bízni, hogy fenéken billenti a lazsálókat, hogy ismét mutassanak valami értékelhetőt. Gaston Ramirez, Kelvin Davis, Yoshida és Rodriguez, illetve Mirallas, Distin, Gibson, Pienaar, Arouna Kone, Oviedo és Lacina Traore fog hiányozni a csapatokból, s elvileg gólváltás után (Ladbrokes 1.67) fog győzni az Everton, azaz két gólnál több lehet a mérkőzésen (Ladbrokes 1.88). Mivel bajnoki hajrá van, nem viszem túlzásba a dolgot, és csak arra tippelek, hogy egy gólnál több lesz (BetVictor 1.29).

Fulham – Hull City 2.29 3.32 3.17

Úgy vélem, hogy az utolsó előtti helyen lévő hazai csapat továbbra is próbál majd elkerülni a kiesést jelentő pozícióból. Az is erősíti ezt a feltételezést, hogy Felix Magath az együttes trénere. Mitroglou és Duff, illetve McShane és Brady hagyja ki a meccset, amelynél azt várom, hogy – a rengeteg közül – egy-két helyzetet értékesíteni fog a hazai gárda, s megnyeri a meccset (BetVictor 2.38). Arra is érdemes figyelni, hogy a vendég Hull sincs megnyugtató helyzetben, tehát neki is jól jönne 1 vagy 3 pont. Esélyesebb vélem a hazaiakat, de a vendégek érdekeltsége miatt kétesélyesre tippelem a találkozót (1X Unibet 1.36). Azért nem tippelek egy gólnál többet, mert kevés találatra számítok. Nem kizárt, hogy csak egy gól lesz a meccsen, s azzal győz a Fulham (2,5 gól alatt, bet365 1.80).

Stoke City – Tottenham 3.08 3.35 2.32

Huth és Etherington, illetve Vertonghen, Walker, Dawson, Capoue és Lamela nélkül rendezik meg a bajnoki összecsapást. Mindkét gárda kényelmes helyzetben van (6. hely Tottenham, 10. hely Stoke City), s nem tartom kizártnak, hogy a hazai gárda legyőzi a csalódott londoni együttest (Unibet 3.25). Hiába erősítette meg keretét a Spurs, mert úgy tűnik, hogy nem végez nemzetközi szereplésre feljogosító helyen, s csak fölösleges pénzkidobás volt a bajnokság előtti nyomulás. Egy másik jó indok miatt is lehet a hazai győzelemre tippelni: utóbbi 6 hazai meccse közül 5-öt megnyert, egyet pedig döntetlennel zárt a Stoke. Szóval mostanában nem kapott ki saját szurkolói előtt. Ha folytatja jó hazai sorozatát, akkor a leeresztett Spurst is meg tudja verni, ám ezúttal is csak a biztonságosabbnak tűnő megoldásra tippelek: egy gólnál több lesz a mérkőzésen (BetVictor 1.36).

Swansea – Aston Villa 1.67 3.70 5.51

Valószínűsíthető a hazai győzelem (Paddy Power 1.73). Nem azért, mert jó formában van a walesi gárda, hanem inkább azért, mert pocsék a vendégcsapat. Utóbbi négy bajnokiját elbukta a Villa, s ha így folytatja, akkor a másodosztályban folytathatja a következő idényben. Egyik csapat sincs megnyugtató helyzetben, mindkettő kieshet még, s emiatt nehéz tippelni a végkimenetelre. Ha a vendégcsapat nem tér magához, akkor garantált a hazai győzelem, ám az is előfordulhat, hogy szárnyra kap az Aston Villa, és nagyon könnyedén átgázol a walesi alakulaton (bet365 6.00). Bartley és Chico, illetve Benteke, Kozak, Okore, N’Zogbia, Gardner és Herd neve szerepel a mérkőzést kihagyók listáján. Bony játszani fog, s úgy gondolom, hogy van esély a gólszerzésére (bet365 2.20), de Shelvey góljára sem rossz a kínált odds: 3.00. Ez az a találkozó, ahol mindenképpen a gólok irányában érdemes elmozdulni. Valószínűleg több is lesz, de maradok a megszokottnál: egy gólnál több lesz a mérkőzésen (BetVictor 1.36).

West Brom – West Ham 1.89 3.57 4.12

Találkoznak a rövidítések: WBA kontra WHU. Nem számítok nagy durranásra, ugyanis mindkét gárda rossz formában van. Hiányzó sincs sok (Gera és Ridgewell, illetve Borriello), így rájuk sem lesz fogható a gyenge teljesítmény. Nem vagyok biztos abban, hogy győzni tud a hazai csapat (BetVictor 1.95), s inkább azt gondolom, hogy mindkét csapat szerez gólt (Ladbrokes 1.67). Azt sem tartom valószínűnek, hogy valamelyik gárda megszerzi a győzelmet. Kézenfekvő tipp a döntetlen (bet365 3.75), de inkább arra tippelek, hogy egy gólnál több lesz a mérkőzésen (BetVictor 1.25).

Manchester United – Norwich 1.36 4.94 8.43

Moyes lapátra kerülése szárnyakat adhat a hazai csapatnak. Nem feltétlenül Giggs tréneri képességei kerülhetnek az előtérbe, ám nagyon valószínű, hogy több góllal fog győzni a hazai csapat. Edzőváltáskor gyakran szokott ilyen lenni, s úgy vélem, hogy a MU sem kivétel ez alól. Robin van Persie és Rafael, valamint Yobo maródi, s arra tippelek, hogy a hazaiak neves gólvágójának hiányzása sem fogja megakadályozni a Kanárik kiütéses vereséget. Ugyan érdemesnek tűnik a hazaiak hendikepes győzelmével próbálkozni (-1 gól: BetVictor 3.30, -2 gól: Tipico 7.50), ám maradok annál a fogadásnál, hogy egy gólnál többet szereznek a hazaiak (bet365 1.40).

Southampton – Everton (1,5 gól felett) BetVictor 1.29
Fulham – Hull City (1X, Fulham győz vagy döntetlen) Unibet 1.36
Stoke City – Tottenham (1,5 gól felett) BetVictor 1.36
Swansea – Aston Villa (1,5 gól felett) BetVictor 1.36
Swansea – Aston Villa (1X, Swansea győz vagy döntetlen) Tipico 1.16
West Brom – West Ham (1,5 gól felett) BetVictor 1.25
Manchester United – Norwich (Manchester United 1,5 gól felett) 1.40
Manchester United – Norwich (Manchester United hendikep -1 gól) BetVictor 3.30