Menu

Premier League: Mint tyúk a takonyra

Vasárnap lesz az angol élvonalbeli focibajnokság aktuális idényének nagy napja. Kétszeresen is érdekes a Premier League 36. fordulójának vasárnapi játéknapja: a Liverpool – Chelsea mérkőzésen az angol bajnoki cím, míg a Sunderland – Cardiff összecsapáson a kiesés elkerülése a tét. Két úgynevezett „hatpontos” találkozót rendeznek az angol bajnokságban. Ha a Liverpool nem szenved vereséget hazai pályán, akkor az angol labdarúgás történetének egyik legsikeresebb csapata közel negyedszázad után lesz ismét angol bajnok. Amennyiben ez fog történni, akkor a liverpooliak nagyon hálásak lehetnek a kiesés elöl menekülő Sunderlandnek, mert néhány nap alatt hidegre tette a másik két bajnokjelöltet. Ezúttal könnyűnek tűnő vizsga előtt állnak a Fekete Macskák.

Sunderland – Cardiff 1.90 3.58 4.07

Nagyon reménykednek a Sunderland-drukkerek. Jelenleg még sereghajtó a csapat, de a vendégségbe érkező – és a tabellán közvetlenül előtte álló – Cardiff legyőzésével nem csak az angol élvonal utolsó helyének, hanem a kiesést jelentő helyezéseknek is búcsút inthet a csapat. Talán elmondani is felesleges, hogy ez mennyire fontos dolog mindössze három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt. Ezen a „hatpontos” kiesési rangadón PL-részvételt nyerhet a következő idényre a Sunderland. Az a csapat, amelyik az előző két idegenbeli mérkőzésen döntetlent játszott a Manchester Cityvel, majd pedig legyőzte a Chelsea-t – azaz néhány nap alatt két bajnokaspiránst fosztott meg az angol bajnoki címtől -, most hazai pályán játszhat egy vele azonos játékerőt képviselő ellenféllel. Azt már megtapasztaltuk, hogy a Fekete Macskák sikeresen vették a nagynak tűnő akadályokat, s most azt is megtudhatjuk, hogy mennyire okoz problémát a velük azonos szintén lévő Cardiff. Steven Fletcher, Westwood és Ki Sung Yueng, illetve Hudson és Noone kénytelen kihagyni a fontos mérkőzést. Azzal számolok, hogy úgy esnek majd egymásnak a felek, mint tyúk a takonynak. Nagyon valószínű a gólváltás (Ladbrokes 1.75), ám ehelyett inkább arra tippelek, hogy egy gólnál több lesz a mérkőzésen (BetVictor 1.30). Ez biztosabbnak tűnik. Mint ahogy a kétesély is (1X Tipico 1.25).

Crystal Palace – Manchester City 7.45 4.64 1.42

Amennyiben az e találkozó előtti rangadón a hazai pályán játszó Liverpool legyőzi londoni ellenfelét, akkor a Manchester City elkönyvelheti a buktát: nem lesz bajnok. Nehéz megjósolni, hogy ez a kudarc milyen reakciót vált ki a játékosokból. Benne van a pakliban, hogy magasról tesznek a további mérkőzésekre és a vártnál könnyedébben fog győzni a Crystal Palace (BetVictor 8.00), de az is előfordulhat, hogy a dac miatt taxiórának nézik majd a londoniakat (Ladbrokes 1.45). Hazai részről senki sem hiányzik, míg a vendégektől csak Yaya Toure és Nastasic hagyja ki az összecsapást. Teljesen fölöslegesnek tartom azon töprengeni szombaton, hogy a vasárnapi Pool-Chelsea meccs után milyen állapotban lesz a City-játékosok. A mérkőzés előtt arra tippelek, hogy egy gólnál több lesz (Unibet 1.20), a továbbiakban pedig csak élőben érdemes fogadni.

Sunderland – Cardiff (1,5 gól felett) BetVictor 1.30
Sunderland – Cardiff (1X, győz a Sunderland vagy döntetlen) Tipico 1.25
Crystal Palace – Manchester City (1,5 gól felett) Unibet 1.20