Menu

Bayern – Real Madrid: Starke nélkül is erősek a bajorok

Erős Pista és Édes Anna német „féltestvére”, azaz a Bayern-cserekapus Starke kihagyja az összecsapást, ám ez nem nevezhető veszteségnek. Egészen bizonyos, hogy ezerszázalékos erőben is csak a kispadig jutna, hiszen Neuer első számú pozíciója megkérdőjelezhetetlen. Amúgy mindkét oldalon ugyanazok maródiak, akik az előző összecsapásról is távol maradtak: Thiago Alcantara, Shaqiri, Badstuber, illetve Arbeloa, Jese és Khedira. Szó van arról is a vendégeknél, hogy Bale sincs játékra túlzottan alkalmas állapotban (influenzás volt), de egyáltalán nem fogok meglepődni, ha játszik majd a walesi focista.

Bayern – Real Madrid 1.71 4.03 4.49

Gólelőnyben van a spanyol csapat (1-0-ra győzött az első meccsen), így nagyon valószínűsíthető a bajor gól. Nem csoda, hogy ennek megfelelően gyatra az odds: 1.12 a bet365-nél. Azon sem kell túlzottan sokat gondolkozni, hogy egy gólnál többet kell szereznie a hazai csapatnak (bet365 1.61). Ez a mérkőzés már olyan szintet képvisel, hogy egyik együttes sem tud újat mutatni a másiknak. Mindenki alaposan ismer mindenkit, valószínűleg annyira, hogy meg tudja mondani az ellenfél akármelyik játékosának zokniméretét. Olyan mérkőzés lesz ez, amelyen két nagyon jó csapat küzd meg egymással, s valószínűleg a helyzetkihasználásom fog múlni minden.

Ki bambul el korábban?

Egyáltalán nem az a kérdés, hogy meccskezdéskor kiváló formában lesznek-e a modernkori gladiátorok, hiszen ez nagyon alap a jelenlegi élsportban, s enélkül el sem lehet jutni ilyen szintre. Ez már az a szint, amikor azon dől el a mérkőzés és az eurómilliók sorsa, hogy az adott ezredmásodpercben miféle döntést hoz a helyzetben lévő focista. Ancelotti, a spanyolok trénere nagyon jól tudja, hogy az első sípszótól az utolsóig tökéletesen kell koncentrálni, mert a bajorok szét fogják passzolni a madridiakat, s arra a pillanatra várnak, amikor valaki elbambul. Egy röpke figyelmetlenség máris bajor gólszerzési lehetőséget eredményezhet. Guardiola, a németek edzője nagyon jól tudja, hogy hermetikusan le kell zárni a széleket, mert ha nem teszi meg, akkor nem lesz BL-döntős a müncheni együttes.

Gólok minden mennyiségben

Úgy vélem, hogy gólokra érdemes fogadni. A hazai gárdának eleve két gólt kell szereznie, de megnyugtatóbb a három találat, hiszen az ellenfél is bármikor betalálhat. Mivel nem egy óvodás csoport az ellenfél, hanem a focitörténelem legeredményesebb együttese, amely csapatban a jelenkor egyik legjelesebb gólvágója is szerepel – Cristiano Ronaldo a neve -, számítani lehet egy vendégtalálatra (bet365 1.36). Nem azt mondom, hogy a spanyol gárda fog továbbjutni (1.66), ugyanis a németek BL-döntőbe jutását valószínűsítem (2.20), de számolni lehet azzal, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét a Real. Két ennyire kiváló együttes mérkőzésen nem látom értelmét állást foglalni valamelyik mellett. Főleg akkor nem, amikor két gólnál többre lehet számítani (BetVictor 1.60), de 1,5 felett mindenképpen (Tipico 1.18).

Gólt szerez a Bayern 1.12
Gólt szerez a Real Madrid 1.36
Mindkét csapat szerez gólt Unibet 1.58
1,5 gól felett a Bayern 1.61
2,5 gól felett a mérkőzésen BetVictor 1.60