Menu

Chelsea – Atletico Madrid: Szerez gólt a hazai csapat?

Nem volt látványos a két csapat madridi mérkőzése. A gólnélküli döntetlen az ezúttal hazai pályán játszó angoloknak kedvez, ám továbbra is teljesen nyílt a küzdelem, s bármelyik együttes bejuthat a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Chelsea – Atletico Madrid 2.26 3.20 3.37

Petr Cech talán már játszatna, de valószínű, hogy nem fog kockáztatni Mourinho, s ezen is mérkőzésen is Schwarzer lesz a londoniak kapusa. Erre nem csak azért lehet számítani, mert a cseh hálóőr még nincs 100 %-os állapotban, hanem azért is, mert az őt helyettesítő ausztrál kapus beugróként is kiválóan teljesít. Számítani lehet arra, hogy újfent betonvédelemmel áll elő a Chelsea, hiszen a túlbiztosítás nem áll messze a portugál trénertől, s most olyan játékosai vannak, akik képesek megvalósítani és végrehajtani az elképzeléseit. Jó bizonyíték erre az angol együttes madridi BL-mérkőzése, de abból az időszakból is számos példa van, amikor az olasz Inter edzője volt Mourinho. (Próbálkozott ilyesmivel a Real Madridnál is, de nagyon gyorsan rájött, hogy a királyi gárda nem csak régebben nem volt híres a védekezéséről, de az ő edzősködése alatt sem válik védekezővé a spanyolok játéka.)

Cech nélkül a Chelsea

Hiányzók ugyan vannak, de úgy tűnik, hogy meg lehetett oldani a pótlásukat. Azt tudni lehetett, hogy Matic és Salah nem fog játszani, de arra is volt elegendő idő, hogy két piros lapos (John Obi Mikel és Frank Lampard) kiesését ellensúlyozzák. Cech kapust is a hiányzók közé sorolom, ugyanis az előbb említettek miatt nem tartom valószínűnek a szerepeltetését. Elöl minden bizonnyal a Hazard, Oscar, Willian, Etoo alkotta kvartett fog gondoskodni a labdatartásról és a gólszerzésről. Úgy vélem, hogy nem várható sok gól a Chelsea-től, ám mivel hazai pályán játszik és szerzett gól nélkül csak viszonylag nehezen juthat be a Bajnokok Ligája döntőjébe, szüksége lesz egy találatra (1.33).

Fontosabb a BL-sikernél

A vendég spanyolok továbbra sincsenek gondban: csak az eltiltását töltő 30 éves Gabi hiányzik a csapatból, s mindenki másra számíthat Diego Simeone edző. Valószínűsíthető, hogy Gabi hiányában Koke, Mario Suarez, Tiago, Diego, Raul Garcia és Arda Turan közül szerepelnek majd négyen-öten a középpályán. Továbbra is úgy gondolom, hogy a spanyol bajnoki cím megszerzése még a BL-sikernél is fontosabb az Atletico számára, ám az egyértelműnek tűnik, hogy ha már elődöntőig jutott a gárda, akkor ki fogja használni a kínálkozó lehetőségeket. Már csak az a kérdés, hogy lesznek-e ilyen lehetőségek?

Célfocit vizionálok

Úgy alakult, hogy mindkét gárda harcban van még hazája bajnoki címéért, s emellett kell helytállnia a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A két gárda előző BL-összecsapása nem volt szép. Ezúttal sem várok szemet gyönyörködtető mérkőzést, célfocit viszont annál inkább. Arra számítok, hogy mindkét csapat számára a labdabirtoklás lesz a legfontosabb. Nem szeretek kevés gólra fogadni, de ezen találkozó kapcsán talán célszerű 2,5 gól alattban gondolkozni (Tipico 1.55), ám továbbra is azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy a hazai csapat gólt fog szerezni.

Várható kezdőcsapatok
Chelsea:
Schwarzer – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, David Luiz, Ramires, Hazard, Oscar, Willian, Etoo.
Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Koke, Suarez, Tiago, Diego, Raul Garcia, Diego Costa.

Gólt szerez a Chelsea 1.33