Menu

BL-döntő, Real Madrid – Atletico Madrid: Egyszer minden véget ér

Cristiano-Ronaldo-Real-Madrid-010Madrid lett az első város, amelyik két csapatot delegál a klubfoci európai csúcseseményének döntőjébe. London, Milánó és Manchester volt még az esélyesek között, ám ezen települések – bár nagyon jó együttesekkel rendelkeznek – jelenleg nem tudnak két olyan gárdával büszkélkedni, amelyek a legjobbak között is a legjobbak lennének. Talán még a BL-döntő házigazda városa, Lisszabon is említhető lehetne, de mindkét csapata egyelőre csak az EL-re van „hitelesítve”. Így tehát mindössze ennyi az eldöntendő a portugál fővárosi Fény Stadionjában (a szurkolók Katedrálisnak nevezik): a Real Madrid tizedszer vagy az Atletico Madrid először lesz Európa legjobb focicsapata.

Real Madrid – Atletico Madrid 1.94 3.41 4.11

Nem lesz meglepetés. Legalábbis a bukmékerek szerint győzedelmeskedni fog a Real Madrid: a sztárcsapat sikerére ajánlott szorzó jobbára 1-essel kezdődik, s csak néhol éri el a 2.00-át (BetVictor, Pinnacle), a döntetlenre 3.45-öt kínál az Unibet, míg az Atletico győzelmére 4.30-ért is lehet fogadni (FortunaWin). A szerzett gól szorzói sem véletlenek: a Real találatára 1.25-öt, míg az Atletico gólszerzésére 1.53-at kínál a bet365, de a fogadóiroda kétesélyre adott szorzói között is jelentős a különbség: az 1X – győz a Real Madrid vagy döntetlen – 1.25, az X2 – döntetlen vagy gőz az Atletico Madrid – pedig 1.85.

Atletico-sikert kívánó Barca-drukkerek

Nyilván sok sportfogadó számára ez a focimérkőzés is olyan lesz, mint bármelyik másik sportesemény, ahol az érzelmek kerülnek előtérbe. Mivel botorság lenne elvárni a Barca-drukkerektől, hogy a Realnak szorítsanak, máris adott egy tábor, amelyik az Atletico sikeréért fog szurkolni. Valószínűsíthető, hogy ezen tábor sportfogadással is foglalkozó tagjai azokra a szorzókra csapnak le leginkább, amelyek a reményeiket fejezik ki, azaz a Matracosokat előnyben részesítő szorzókra.

Kecsegtető odds

Van még egy dolog, amelyik az Atletico felé irányítja a sportfogadók zömét, s ez nem más, mint a második számú madridi csapat frissen nyert spanyol bajnoki címe. Ez kétségtelenül hatalmas bravúr és tényleg minden dicséretet megérdemel Diego Simeone edző csapata. Az a tény, hogy egy olyan bajnokságban szerzett aranyérmet, ahol a világ két nagyon-nagyon jó csapatát (FC Barcelona, Real Madrid) megelőzve lett első, rengeteget elárul a bravúr mivoltáról. Az a tény, hogy legutóbb 1996-ban sikerült bajnoki címet nyernie, azt is bizonyítja, hogy csak ritkán lehet kibújni a két gigász árnyékából. Idén sikerült a bravúr, s mivel közel 20 év után került ismét ilyen helyzetbe az Atletico, szemernyi kétségem sincs afelől, hogy megpróbálja minél jobban kihasználni a ritkán adódó lehetőséget. Kifejezetten kecsegtető az Atletico BL-győzelmére kínált szorzó (2.62).

Akiket sosem szabad lebecsülni

Nyerő szériában van ugyan a kisebbik madridi csapat, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a világ egyik leghíresebb és legeredményesebb csapata az ellenfele. Kétségtelen, hogy nem a spanyol bajnokság 2013-2014-es idényében elért eredménnyel fognak példálózni a Real Madridnál, de szerintem egyáltalán nem szabad lebecsülni a csapatot. Ugyan nem sikerült megnyernie idén a spanyol bajnokságot, ám ez semmit sem változtat azon, hogy egy kiváló együttesről van szó. Olyanról, amelyik nem csak a Vicente Calderonban, hanem semleges pályán képes legyőzni az Atleticót.

Lenullázták a kiváló védelmet

Mindkét csapatból fog hiányozni egy-egy meghatározó játékos: Xabi Alonso, illetve Diego Costa. Azt mondják néhányan, hogy Pepe és Benzema szerepeltetése is kérdéses, de szerintem ezt azért mondják, hogy ne hallgassanak és legyen mit mondaniuk, amikor a várható összeállításokról érdeklődnek tőlük. Az én tippem a következő:
Real Madrid: Iker Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Modric, Illarramendi, Di Maria, Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale.
Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Koke, Gabi, Tiago, Arda Turan, Raul Garcia, David Villa.
Valószínű, hogy a Real 4-3-3-at, ellenfele pedig 4-4-2-öt fog játszani. Ez nem a Mourinho-féle védekező Real Madrid. Nagyon jó az Atletico védelme, de nem árt észben tartani, hogy ezt a kétségtelenül jó hátvédsort az idei három meccsen kétszer lenullázta és közben 5 gólt szerzett ellene a Real Madrid.

Mire fogadjunk?

Azoknak, akik érzelemből fogadnak, minden bizonnyal nem lehet jó szorzóval szolgálni. Egyértelmű, hogy a Real Madrid szurkolói nem fognak a kedvenceik ellen fogadni, s az is eléggé valószínű, hogy a Real Madridot utáló szurkerek leginkább az Atletico sikerét jelentő szorzókat fogják előnyben részesíteni. Mindkét dolgot teljesen rendben valónak tartom: az igazi szurkoló a szívére hallgasson és ne fogadjon saját maga ellen. Mit tegyenek a semleges focirajongók? Szerintem dőljenek hátra a fotelben, a 18 év felettiek igyanak meg 1-2 sört, közben pedig élvezzék a focit. Továbbá ajánlom a www.sportfogadas.org tippjátékait és az élő fogadást. Én például csak arra fogadok meccs előtt, hogy egy gólnál többet szerez a Real Madrid (2.10), és arra, hogy Ancelotti edző csapata nyeri a Bajnokok Ligáját (1.50). Minden más élőben lesz. Gondolkozok a Real 1 gólos hendikepes győzelmén (3.50), de erre valószínűleg csak élőben fogok némi aprópénzt áldozni.

BL-döntő következik, így tehát ilyesmi a helyes sorrend: tippelni, hátradőlni, sört bontani, élvezkedni.

Real Madrid – Atletico Madrid (a Real Madrid 1,5 gól felett) 2.10
A Real Madrid nyeri meg a Bajnokok Ligáját 1.50