Menu

MOB: Fair Play-díjjal tüntették ki Király Istvánt

20140526-mob-fairplay-kiralyistiKirály István, a bajai Mogyi SE triatlonistája Fair Play-díjat kapott a Magyar Olimpiai Bizottság által a budapesti Hilton Szállóban rendezett gálaünnepségen. A Nemzetközi Fair Play Bizottságot is vezető korábbi olimpiai ezüstérmes vívó, dr. Kamuti Jenő elmondta a gálán, hogy olyan javaslatokat, jelöléseket vártak, amelyek kiemelkedően sportszerű cselekedetet, a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályát vagy a fair play értékek népszerűsítése területén mutatott kiemelkedő tevékenységet tükröznek. A fair play-elnök köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy napra pontosan 25 esztendővel ezelőtt jött létre az Olimpiai Fórum, mely a MOB függetlenségét eredményezte.

Király István.

Király István.

Anheuer Kristóf, az Uniqa Újbuda SE válogatott triatlonistája eképpen javasolta Fair Play-díjra bajai versenyzőtársát (és egyben ellenfelét), Király Istvánt: „A sprint triatlon OB-ra való utazásom közben, egy órával az indulás után vettem észre, hogy otthon felejtettem a kerékpáros cipőimet, amelyek nélkül nem tudtam volna versenyezni. Visszafordulni már nem volt időnk, mert lekéstem volna a rajtomat, így felhívtam Istvánt, aki jóval közelebb lakott a verseny helyszínéhez, hogy kölcsön tudna-e adni egy pár cipőt a versenyre. Annak ellenére, hogy elindultak már otthonról, visszafordult és hozott nekem felszerelést. Hozzátenném, hogy a verseny kvalifikációs verseny volt a vb-re és mindketten ugyanazért az egy finanszírozott kvótáért versenyeztünk.”

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-gáláján nem csak Király István volt bajai kitüntetett, hanem a kiváló úszó, Hosszú Katinka is.

20140526-mob-fairplay-kiralyisti-3