Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Az én Hollandiám (1.)

Mindössze néhány éves voltam, amikor a németországi világbajnokságon ezüstérmes lett a holland válogatott. Őszintén szólva, nem sok mindenre emlékszem, hogy mi történt velem akkoriban, viszont az 1974-es foci-vb-re és a hollandjaimra kristálytisztán. Igen, a hollandjaimra. Az én hollandjaimra! Úgy érzem, kijelenthetem ezt, hiszen az 1974 óta lezajlott összes labdarúgó világ- és Európa-bajnokságon Hollandiának szurkoltam. Természetesen most sem és a jövőben sem lesz ez másként.

Tátott szájjal bámulni Cruyff Ajaxát

Az 1974-es holland fociválogatott meghatározó volt életemben. Legalábbis az életem azon részében, ami a sportot, a focit jelenti, biztos. Nem csak Cruyff jelentette a „megtérést” számomra, hanem Neeskens, van Hanegem, Krol, Jansen, Haan, Rep, Jongbloed, Rijsbergen, Suurbier és Rensenbrink is. A holland válogatott. Nagyon tetszett, amit csináltak. Nagyon tetszett, ahogy játszottak. Bámultam és csodáltam őket.

Évekkel később, felnőtt fejjel, amikor elkezdtem nyomozni azon, hogy vajon miért szurkolok a hollandoknak, amióta az eszemet tudom, szóval évekkel később jöttem csak rá, hogy nekem az első és egyben maradandó élményem a totális futball volt. Úgy indultam neki a szurkolásnak, hogy rögtön a totális futballal kezdtem.

Szó szerint tátott szájjal bámultam a hollandjaimat. Szerencsére a szüleim gyorsan megbarátkoztak a gondolattal, hogy nekem muszáj néznem a holland válogatott meccseit. Próbálkoztak ők azzal, hogy nem, mert egy kisgyereknek ágyban a helye, alvás, holnap nem tudsz felkelni, satöbbi, ám hangos tiltakozásom meghozta eredményét. Nézhettem a hollandjaimat.

Jó pár évvel később azt is elárulták, hogy miért nézhettem meg az 1974-es foci-vb-t és a hollandjaimat. Egyrészt viszonylag nyugis gyerkőc voltam, nem nyavalyogtam fölöslegesen, de ami őket igazán megfogta, az 1972-1973 környékére tehető. Mint mesélték, akkoriban nem érdekelt engem sem a tv, sem a foci, alaposan el voltam foglalva a játékaimmal. Viszont volt egy kivétel: ha véletlenül akkor mászkáltam a tévé előtt, amikor az Ajax játszott, akkor játékot, éhséget és minden mást elfelejtettem és tátott szájjal bámultam a televíziót. Erre speciel nem emlékszek, de ugyebár feltétel nélkül hiszek a szüleimnek.

Az 1970-es évek magyarjai

Szóval az 1974-es labdarúgó világbajnokságon a hollandok sportágtörténeti érdekességgel szolgáltak, a totális futball elemeivel lepték meg a világot. Cruyff vezérletével egészen az utolsó összecsapásig megállíthatatlannak tűntek, ám a döntőben – hatalmas küzdelemben – sajnos a házigazda nyugatnémetek hódították el a trófeát. Rengeteg focirajongó várta, hogy a minden idők egyik legjobb irányítója és a holland futball kirakatfigurája, az El Flaco (a Vézna), azaz a Johan Cruyff vezérelte narancsmezes válogatott móresre tanítja a németeket. Nem így történt. Talán nem véletlen, hogy a magyar Aranycsapathoz kísértetiesen hasonlóan (röviden: látványosan, szépen) játszó, s emiatt az 1970-es évek magyarjainak is becézett hollandok ugyanúgy jártak, mint az 1954-es berni döntőben Magyarország. Pórul. Sajnos a magyarokhoz hasonlóan a hollandok sem bírtak győzni a németek ellen.

VB DÖNTŐ (1974.07.07.): NSZK-Hollandia 2-1 (2-1).
München, 80 ezer néző, vezette: Taylor (angol)
Gólszerzők: Breitner (25., 11-esből), Müller (44.), illetve Neeskens (2., 11-esből)
NSZK: Maier – Beckenbauer – Vogts, Schwarzenbeck, Breitner – U. Hoeness, Bonhof, Overath – Grabowski, Müller, Hölzenbein
Hollandia: Jongbloed – Rijsbergen (de Jong, 69.) – Suurbier, Haan, Krol – Jansen, van Hanegem, Neeskens – Rep, Cruyff, Rensenbrink (R. van de Kerkhof, a szünetben)