Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Az én Hollandiám (2.)

Káromkodnom kell, ha eszembe jut az 1978-as labdarúgó világbajnokság. Hosszasan és cifrán muszáj káromkodnom, akárhányszor csak szóba kerül az argentínai foci-vb. Tudom, tudom, tudom, hogy nem az argentin labdarúgók hibáztathatók azért, hogy ajándékba kapták a világbajnoki trófeát. Ők csak mázlisták: jókor voltak jó helyen.

Nem Maradona és Messi a ludas

Nomégeccer. Szóval félreértés ne essék: nem Argentínát okolom, s nem azon országgal van gondom, mely Diego Maradona és Lionel Messi személyében két zseniális labdarúgót adott a világnak. Viszont egyáltalán nem bánom, ha Leopoldo Galtieri folyamatosan forog a sírjában. Mondtam már, hogy utálom a diktátorokat? Ha ezt eddig elmulasztottam, most bepótolom. Galtieri diktátor volt.

Ja, és nehogy elfelejtsem: egyúttal ismét csókoltatom a FIFA illetékeseit, akik úgy döntöttek, hogy labdarúgó világbajnokság megrendezésére tökéletesen megfelel egy diktatúra. Ezzel az épeszűnek egyáltalán nem nevezhető döntésükkel már a vb előtt eldöntötték, hogy a házigazda Argentína lesz a világbajnok. Úgy döntöttek, hogy egy középszerű csapatnak aranyérmet kell nyernie.

Áldozatok voltak

Történetesen az 1978-as labdarúgó világbajnokságnak nemcsak egyszem favorizáltja volt. Az 1978-as argentínai világbajnokságnak – akárcsak a diktatúrának – áldozatai is voltak.

Áldozat volt a magyar válogatott (Nyilasi, Zombori, Csapó, Törőcsik, Nagy Laci, Fazekas, stb.), mely onnantól kezdve, hogy Argentínával került egy csoportba, nem is álmodozhatott a továbbjutásról. Törő és Nyíl biztos sokat tudna mesélni az argentin válogatott elleni mérkőzésről.

Áldozat volt Brazília, mert a vb egyetlen veretlen csapataként csak bronzérmet nyert. Nem játszhatott döntőt, mert a második csoportkörben Argentína épp annyival nyert az alibiző Peru ellen, amennyivel kigolyózta Brazíliát, és döntőbe jutott. (Apropó, Peru: a dél-amerikai válogatott az első három meccsen mindössze két gólt kapva csoportelsőként jutott tovább. A csoportmérkőzéseken remeklő Peru a középdöntőben mindhárom mérkőzésen vereséget szenvedett, gólaránya pedig 0-10 volt. Az argentinok Peru elleni 6-0-ás győzelme azt jelentette, hogy nem Brazília, hanem a házigazda játszhatott döntőt Hollandiával.)

Kibulizták a legjobb időpontokat

Áldozat volt Hollandia, mert az 1978-as labdarúgó világbajnokság döntőjében egész egyszerűen nem nyerhetett a házigazda Argentína ellen. (Apropó, Argentína: végig a tornán elképesztően jó volt a házigazdák sorsolása; az argentin válogatott kibulizta, hogy mindig este, csoportbéli ellenfele után léphessen pályára, akkor amikor már tudja, milyen eredményre van szüksége.)

Áldozat volt a focit kedvelő szurkoló, mert megfosztották attól, hogy a korszak két kimagaslóan legjobb labdarúgó válogatottja, Hollandia és Brazília összecsapását láthassa a világbajnoki döntőben.

Áldozat volt a focit kedvelő szurkoló, mert kénytelen volt végignézni, ahogyan a középszerű házigazda csapattal megnyeretik a világbajnokságot.

Áldozat volt maga a labdarúgás, mert impertinens barmok soha be nem gyógyuló sebet ejtettek rajta.

Cruyff nélkül is döntőbe jutottak

Igen, tudom, az én Hollandiámról, a hollandjaimról kezdtem el írni. De az 1978-as szégyenfoltról nem lehet nem írni. Főleg annak tudatában, hogy az én Hollandiám is áldozat volt. Az én hollandjaim gyors egymásutánban másodszor voltak kénytelenek döntőt játszani a világbajnokság házigazdája ellen (1974 után 1978-ban is) és hiába voltak messze jobbak ellenfelüknél, másodszor is kénytelenek voltak ezüstéremmel vigasztalódni. És ez ugyanúgy nem vigasz számunkra, mint ahogyan az 1954-es vb-ezüst sem vigasz Magyarország számára.

Hendrik Johannes Cruijff, ismertebb nevén Johan Cruyff ekkor már nem volt a csapatban (nem utazott el a mundiálra; később tagadta, hogy a diktatúra miatt tiltakozásként mondta le a részvételt, visszavonult a válogatottságtól), de Neeskens, Rensenbrink, Rep, Krol, Haan, Nanninga, Jongbloed, Rijsbergen, Jansen és a van de Kerkhof-testvérek, René és Willy ott voltak Argentínában. Jól játszottak. Még láthattunk totális futballt.

Rensenbrink kapufája

Az 1978-as a világbajnokságon a hollandok totális futballján kívül a férfias, nagyon kemény küzdelem dominált. Talán ez volt az első vb, ahol nem voltak igazán nagy klasszisok és amely elsősorban a csapatjátékról marad emlékezetes.

És ha – mintegy slusszpoénként – az akkori nagy kedvencem, Rob Rensenbrink a döntő legeslegvégén, 1-1-es állásnál nem a kapufát, hanem a hálót találja el, akkor… Ha nincs hosszabbítás, hanem Hollandia a világbajnok, akkor… Szerintem akkor gondolkodás nélkül meglincselték volna a hollandjaimat. Mert olyan nem fordulhatott elő, hogy az 1978-as világbajnokságon ne argentin játékos emelje a magasba a világbajnoki trófeát.

Majdnem elfelejtettem: az 1978-as világbajnokság FIFA Fair Play-díját Argentína kapta. Az az argentin válogatott érdemelte ki a sportszerűségi díjat, amely úgy jutott el a döntőig, ahogy, majd az aranycsatát csak színjátékkal és negyedórás késlekedéssel volt hajlandó elkezdeni. No comment.

VB DÖNTŐ (1978.06.25.): Argentína – Hollandia 3-1 (1-0, 1-1, 2-1)
Buenos Aires, Monumental stadion, 71 000 néző, v.: Gonella (olasz)
Argentína: Fillol – Olguin, Galvan, Passarella, Tarantini – Ardiles (Larossa, 66.), Gallego, Kempes – Bertoni, Luque, Ortiz (Houseman, 75.).
Hollandia: Jongbloed – Jansen (Suurbier, 73.), Krol, Brandts, Poortvliet – Neeskens, Haan, W. van de Kerkhof – R. van de Kerkhof, Rep (Nanninga, 59.), Rensenbrink.
Gól: Kempes (38., 105.), Bertoni (115.), ill. Nanninga (83.).