Menu

Japán vs bukmékerek: Süss fel nap

Eltévedtek a bukik. Méghozzá nagyon, gondolom én. Ha mégis a bukmékereknek lesz igazuk, akkorát bukok, mint az ólajtó, ám ha nálam az igazság, akkor megkeresem a kaszát. Ez esetben az sem lesz baj, ha azért nem találom, mert nincs, hiszen vásárolhatok egyet. Lesz miből. No, és természetesen elteszem emlékbe. Nem a vitrinbe, mert oda nem fér be, megfelelő helye lesz a spájzban is. Amikor néhanapján rápillantok, esetleg megkérdezik tőlem, hogy mi a fészkes fenéért van szükségem egy kaszára a városban, akkor eszembe jut/válaszolok, hogy nem a szénakészítéshez szükséges, hanem csak egy emlék a 2014-es labdarúgó világbajnokságról, amikor a Felkelő Nap országának focistáira fogadtam.

Kéjgázzal töltött lufik

Az a helyzet, hogy ajánlanak néhány fogadást a bukik (mármint Japán fociválogatottjára kínálnak néhányat, mert amúgy sokkal többet), s ezek közül néhányra úgy lecsapok, mint thaiföldi rendőrség a kéjgázzal töltött lufikra. Japán esetében a következőket (is) kínálja a bet365: csapat összesített gólok 3,5 felett 1.80, továbbjut a csoportból 2.00, a legjobb ázsiai csapat 2.10.

Irigylésre méltó helyzet

Ázsiából négy csapat kvalifikálta magát a vb-re: Ausztrália, Irán, Dél-Korea és Japán. Ausztrália a B-csoportban kapott helyett, s nagyon valószínű, hogy nem Chile, Hollandia és Spanyolország ellenében lesz a legjobb ázsiai csapat. Az F-csoportos Irán (ellenfelek: Bosznia-Hercegovina, Nigéria, Argentína) sincs irigylésre méltó helyzetben, de talán még a H-csoportban szereplő Dél-Korea sem (ellenfelek: Belgium, Oroszország, Algéria). Japán válogatottját a C-csoportba sorsolták (Kolumbia, Elefántcsontpart, Görögország), és – az előbbi együttesekkel ellentétben – szerintem minden esélye megvan arra, hogy a legjobb ázsiai csapat legyen. Amúgy is a legtöbb pontot szerezte az ázsiai selejtezőben és Ázsia bajnoka. Igaz, ezúttal nem ázsiai csapatok ellen fog játszani.

Kiadós adok-kapok

Úgy vélem, hogy nem csak arra esélyes Japán, hogy a legjobb ázsiai csapat legyen, hanem továbbjuthat csoportjából és háromnál több gólt szerezhet. Valószínű, hogy nem a görögök ellen fognak gólokban gazdag mérkőzést játszani, viszont Kolumbiát és Elefántcsontpart is belerángathatják egy kiadós adok-kapokba. Japán gólerős csatárai közül Okazaki 15 gólt szerzett a német Bundesliga legutóbbi idényében, Okubo pedig a J-League gólkirálya. Rajtuk kívül Honda (AC Milan), Kagawa (Manchester United), Haszebe (Nürnberg) és Kijotake (Nürnberg) is olyan focisták, akikre lehet számítani. Japán továbbjutásában a Belgiumban légióskodó kapus, Kawashima is jelentős szerepet vállalhat.