Menu

Kovács Dániel arany-, Andrási Márton ezüst-, Andrási Gellért bronzérmet szerzett

20141021-Serdulo-OB-(1)

Judo Serdülő B és Junior B országos bajnokság, Győrszentiván, 2014.10.19. A győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban rendezték meg a serdülő B és junior B fiúk számára kiírt nemzeti bajnokságot. a Mogyi BJC csapata 8 versenyzővel vett részt a viadalon.

A serdülők nagyon szépen szerepeltek, de az öröm mellett bánatban is volt részünk. Vida Gergő egy rossz mozdulat következtében vállsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a versenyt, míg Piukovits Kornél a lehető legnehezebb sorsolást kapva egy mérkőzéssel búcsúzott. Az örömteli meglepetést viszont a még diák A-s korú Kovács Dániel okozta, aki sorra győzte le az ellenfeleit és a döntőben is nagy magabiztossággal szerezte meg élete első országos bajnoki címét.

A 36-kg-ban 3 mogyis fiú vitézkedett. Az Andrási-testvérek mellett Szőllősi Balázs is ott volt a nagyon erős 16 fős mezőnyben. Balázsnak jutott a legnehezebb ág. Ő a későbbi első domaszéki fiúval kezdett, majd szerzett egy értékes győzelmet, de csapattársával, Andrási Gellérttel a vigaszágon akadt össze, aki ezúttal egy intésnyi különbséggel bizonyult jobbnak. Gege biztatóan kezdett, de a 2. mérkőzésén egy technikai hiba miatt, már nem tudta megfordítani a mérkőzést így a vígaszágon kellett eljutni a bronzéremig. Ami sikerült is neki. A kisdöntőben hosszabbításban dobott akcióval. Testvére, Márton a másik ágon a döntőig menetelt. Szintén nem volt könnyű dolga, mert sorra jöttek a nagy ellenfelek, de a honvédos és a paksi fiút is sikerült okos, taktikus küzdelemben legyőzni. A döntőben azonban neki is fejet kellett hajtani a Domaszéki versenyző előtt. De nagy dicséret illeti mindhárom fiút a kemény küzdelmekért.

A junior korosztályban nem muzsikáltunk ilyen fényesen. A 66 kg-ban induló Perger Dávidnak egy mérkőzés jutott, míg Őri Csanád 2 győzelem mellett 2 vereséget is gyűjtött, amivel ezúttal a 7. helyen végzett.

Eredmények:

Serdülő B
36Kg: 2. Andrási Márton, 3. Andrási Gellért, 7. Szőllősi Balázs
44kg: Piukovits Kornél helyezetlen
52kg: 1. Kovács Dániel
63kg: Vida Gergő helyezetlen

Junior B
66 kg: 7. Őri Csanád, hlyezetlen Perger Dávid

Edzők: Hammer Erik, Radics Attila