Menu

Premier League: Megszakítja-e rossz sorozatát a Villa?

Sem a birminghami, sem a londoni alakulat nincs jó formában, ezért igencsak kérdéses az Aston Villa-Tottenham összecsapás végkimenetele. Talán a két csapat mérkőzésein gólrekorder Adebayor ezúttal is megkönnyíti a dolgokat. Ki tudja, merre? Még tippelni sem egyszerű a hétfői meccsre. Elvileg a Crystal Palace győzelme várható, ám azt csak a Tallérossy Mariska jósasszony tudhatja (vagy még ő sem), hogy mikor bolondulnak meg az eddig gyámoltalan Fekete Macskák. Az angol focibajnokság 10. fordulójáról szóló előzetes utolsó része következik.

Aston Villa – Tottenham 3.64 3.41 2.06

Nagyon úgy tűnik, hogy folytatódik az Aston Villa pocsék szériája. Utóbbi fordulóbeli buktájával már zsinórban 5 vereségnél tart Paul Lambert menedzser csapata. Ha így szerepel majd a továbbiakban is, akkor nemsokára azon kaphatja magát a nemrégiben még dobogós csapat, hogy a kiesés elkerüléséért kell küzdenie. Ebben bízhatnak a londoniak. Mármint a hazaiak nagyon rossz formájában, jelenleg ugyanis az Aston Villa az angol élvonal legrosszabb formában levő együttese (természtesen a Burnley mellett). Azzal vigasztalódhatnak a hazaiak, hogy Mauricio Pochettino edző csapata is gyengén teljesít. Annak már kevésbé örülhetnek, hogy Adebayor is ott lesz a pályán. Ez nem jó ómen számukra, hiszen egyik másik élvonalbeli angol csapatnak sem szeret annyira gólt lőni a togói válogatott focista, mint a Villának. (Eddig 7 gól az Aston Villa elleni termése.) Hiányzók: Delph és Kozak, illetve Bentaleb és Walker. Azt mondja a hazaiak trénere, hogy játszani fog ugyan Benteke, annak ellenére is, hogy formába lendülése több időt vesz igénybe a reméltnél. Mivel tippelés terén kész káosz ez az idei PL, jobb híján továbbra is a saját kútfőre hagyatkozok: nálam a vendégcsapatnak áll a zászló (2.10).

Keretek és bírók:
Aston Villa: Given, Guzan, Bacuna, Baker, Clark, Lowton, Okore, Vlaar, Cleverley, Cole, Grealish, N’Zogbia, Richardson, Sanchez, Westwood, Agbonlahor, Bent, Benteke, Burke, Weimann.
Tottenham Hotspur: Friedel, Lloris, Vorm, Chiriches, Davies, Dier, Fazio, Kaboul, Naughton, Rose, Veljkovic, Vertonghen, Capoue, Ceballos, Chadli, Dembele, Eriksen, Lamela, Lennon, Mason, Paulinho, Stambouli, Townsend, Adebayor, Kane, Soldado.
Játékvezető: Neil Swarbrick. Asszisztensek: S. Long, A. Halliday. Tartalék: R. Madley.

Crystal Palace – Sunderland 2.07 3.35 3.70

Mindkét csapat a kiesést próbálkozik elkerülni (Crystal Palace 16., Sunderland 18. hely), velem pedig az a helyzet, hogy az ellenkezőjét érdemes fogadni annak, mint amit tippelek a PL-meccsekre. Már csak azt kell megoldanom, hogy a tervezett tipp ellenkezőjére vagy az ellenkező ellenkezőjére érdemesebb-e tippelnem. Nos, ezúttal úgy gondolom, hogy hazai győzelem van a láthatáron. Természetesen nagyon könnyedén előfordulhat, hogy csak azért se legyen úgy, ahogyan gondolom, az eddig idegenben nyeretlen, valamint 2 szerzett és 11 kapott góllal álló Sunderland most dobja le magáról a láncokat, s úgy elveri a fővárosi gárdát, hogy öröm lesz nézni (3.80). Ám ha arra tippelek, hogy a nagyon gyenge és formán kívüli Sunderland fog nyerni idegenben, akkor olyasmi történhet, hogy továbbra is harmatgyenge lesz a Fekete Macskák alakulata, s a Crystal Palace úgy elveri, hogy a fal adja a másikat (2.10). Három esélyről lévén szó, a döntetlenről sem érdemes megfeledkeznem, hátha pontosztozkodás lesz (3.50). Az az igazság, hogy átmenetileg besokalltam az angol bajnoki meccsekből, s tuti, hogy nem csak fogadni nem fogok erre a találkozóra, hanem még csak követni sem fogom az eseményeket. Ennek ellenére írok ide egy tippet. Főleg azért, hogy a nyilvánosság előtt ellenőrizhessem,majd pedig elmerengjek azon, hogy vajon az ellenkezőjére kellett volna-e voksolnom: győz a Crystal Palace (2.10). Hiányzók: senki, illetve Alvarez, Giaccherini, Coates és Jones.

Aston Villa – Tottenham (győz a Tottenham) 2.10
Aston Villa – Tottenham (győz a Tottenham és 2,5 gól felett) 3.25
Crystal Palace – Sunderland (győz a Crystal Palace) 2.10
Crystal Palace – Sunderland (2,5 gól felett és mindkét csapat szerez gólt) 2.40