Menu

Bajnokok Ligája: Suarez góllal üdvözölheti egykori csapatát

Azt nem lehet kijelenteni, hogy nem lesz szívás Amszterdamban, azt viszont igen, hogy ha nem szenved vereséget a katalán csapat, akkor lényegében továbbjutottnak lehet titulálni. Arra is van esély, hogy egykori csapata ellen szerezzen gólt a nemrégiben visszatért Suarez. Bár ugyan egyelőre úgy tűnik, azért utazik Münchenbe a római gárda, hogy kapjon egy újabb pofont, nagyon valószínű, hogy simogatással érhet fel egy esetleges újabb kudarc. Leginkább a Manchester City tehet erről, hiszen ezután jobbára már csak kapkodhat a veszett fejsze nyele után.

Ajax – Barcelona 8.75 5.13 1.34

Bármennyire is hihetetlen, mégis igaz a dolog: mindkét mérkőzését elbukta a katalán klub, amikor Luis Suarez is játszott. Mint ismeretes, nemrégiben tért vissza az eltiltásából az uruguayi focista, s ezzel összeállt a Neymar, Messi, Suarez csatártrió a Barcánál. Ugyan a korábbi hírekben gyakran félelmetesnek volt beállítva ez a támadósor, ám egyelőre az a valóság, hogy a két vesztes meccsen mindössze egyetlen gólocska a három sztárfocista termése. Ezen is lehet javítani az amszterdami találkozón. Természetesen sok minden máson is javíthat a vendégcsapat: a hanyatló formától kezdve a hangulatig (a nemrégiben még veretlen gárda már csak a 4. helyen áll a spanyol bajnokságban). Szerintem lesz lehetőség a javításra a hollandok elleni meccsen. Fischer, illetve Iniesta, Vermaelen, Mathieu és Sergi Roberto lesz kénytelen kihagyni az összecsapást, ez pedig azt jelenti a vendégeknél, hogy ismét védőként szerepelhet Mascherano, valamint azt, hogy Xavinak kell vállalnia az Iniesta hiánya miatt kieső munkát. Mivel nemcsak jó formában van mostanában a holland alakulat, hanem még a Barcelona amúgy is sebezhető védelme is felforgatott lesz, mindenképpen várok egy hazai gólt. Vendéggól is várható, hiszen a Neymar, Messi, Suarez csatártriónak előbb-utóbb tényleg illik elkezdenie a gólok termelését, ráadásul az motivációt jelenthet a Barcelona számára, hogy amennyiben nem szenved vereséget Hollandiában (azaz döntetlennel vagy vendégsikerrel zárul a találkozó), akkor lényegében már négy BL-forduló után továbbjutottnak lehet nevezni. Tipp: mindkét csapat szerez gólt (1.66). Esetleg még azt is meg lehet kockáztatni, hogy Suarez gólt szerez egykori klubjának (2.05).

Bayern – AS Roma 1.23 6.23 12.32

Mázlista nagyon a római csapat. Természetesen főleg amiatt, hogy az ólajtónál is nagyobbat bukott Moszkvában a ManCity, emiatt pedig a Bayern 7-1-es római győzelme nem jelent többet egy mindössze néhány napig tartó apróbb kellemetlenségnél. Milyen gyakran lehetett olvasni a kiütéses győzelem után, hogy nem csak a bajor sztárcsapat, hanem a kolozsvári CFR is győzni tudott Rómában? (Hat évvel ezelőtt 2-1-re nyertek az erdélyiek.) Gyakran említették ezt a buktát? Mostanában én sehol sem olvastam arról, hogy a kolozsváriak is nyerni tudtak Rómában, pedig az a bukta tényleg blama volt az olasz gárda számára. Egyébként nem csak a Bayern, hanem a Manchester United is verte már 7-1-re a római csapatot. Mi történt a mostani méretes bukta utáni napokban? Csak rövid ideig volt napirenden a dolog, s már régen nem erről szólnak a hírek. Sőt, mivel az olasz csapat is nagyarányú győzelmet aratott a CSZKA Moszkva ellen, még a gólkülönbségében sem történt jelentős kár. Továbbra is a 2. helyen van és ugyanannyira jók a továbbjutási esélyei, mint az ominózus 1-7-es vereség előtt voltak. Még a Bayern elleni újabb vereség is simán belefér a pakliba. Elegendő ugyanis egy pontot hoznia Moszkvából, majd pedig győznie hazai pályán a ManCity ellen. Ezek alapján mi várható Münchenben? Azt várom, hogy még ha nem is nyer annyira, mint Rómában tette, de mindenképpen győzni fog a Bayern, s ezzel a sikerrel bebiztosítja a továbbjutását. Mivel azt is várom, hogy gólt fognak szerezni a rómaiak (mégiscsak 7-1-re kaptak ki az előző meccsen, azaz illik megpróbálkozni a revanssal; ez ugyan nem fog sikerülni, de már önmagában a próbálkozás is értékelendő), valamint hazai győzelemre számítok, azt tippelem, hogy két gólnál több lesz a mérkőzésen és mindkét csapat szerez gólt (2.20).

Manchester City – CSZKA Moszkva 1.24 6.36 11.52

Nagyon nehéz helyzetbe sodorta magát az előző BL-meccsen a ManCity, amikor 2-0-ás vezetésről 2-2-es döntetlenre „ajándékozta” a meccset Moszkvában. Személy szerint úgy számolok mostantól az angol csapattal, mint amelyik elbukta a továbbjutást. Természetesen van még némi remény, de szerintem ez nem több holmi vágyálomnál. Várhatóan nem fogja feladni az angol gárda, hanem megpróbálja a lehetetlent, s abban bízik, hogy olyan hatalmas mázlija lesz, mint amilyen talán még soha senkinek nem volt. Ugyan még véletlenül sem nevezhető jónak a hazai csapat jelenlegi formája, de mostantól már tényleg nem szabad pontot veszítenie. Kedvezőbb helyzetben lehetne a ManCity, ha győzni tudott volna az előző fordulóban, hiszen ezután már csak mások jóindulatára van bízva, s nagyon valószínű, hogy ez csak a 3. hely megszerzéséhez lesz elegendő. Tipp: egy gólnál többet szerez a hazai csapat (1.28).

Paris SG – APOEL 1.19 6.88 15.10

Azzal számolok, hogy Ibrahimovic hiánya sem fogja megakadályozni a párizsiakat abban, hogy továbbra is veretlenek és csoportelsők maradjanak. Sőt, a nagyon valószínűsíthető hazai győzelem egyben a PSG továbbjutását is fogja jelenteni. Minden bizonnyal szintén továbbjutást érhet a döntetlen is, bár az igaz, hogy ebben az esetben nem szerdán, hanem csak később lehet ünnepelni. Nem sok esélyt adok a döntetlennek, hiszen egyrészt ez a ciprusi alakulat még csak nem is hasonlít a néhány évvel ezelőtti meglepetéscsapatra (sokkal gyengébb), másrészt pedig Ibra nélkül is bombaerős a párizsi együttes. A hiányzók névsora: Ibrahimovic és Verratti, illetve Kaká, Papafotis, Charalambides és Riise. Nem erőltetem túlzottan a tippelést, ugyanis egy kényelmes helyzetben levő francia csapat a házigazda. Előfordulhat, hogy Cavani és társai alaposan kitömik a ciprusiakat, ám az is simán bekövetkezhet, hogy nagy ívben tesznek rá a meccsre és „lesz, ami lesz” címszóval pihennek egy alaposat. Tipp: hazai győzelem (1.22).

Sporting – Schalke 2.00 3.50 3.69

Volt ugyan egy „ajándékpontja” a német csapatnak (ikszelt a Chelsea otthonában), de ezt már el is herdálta a következő mérkőzésen (otthon játszott döntetlent a Mariborral). Úgy vélem, hogy ez felelőtlen dolog volt, ugyanis jelenleg leginkább az mondható el a gelsenkircheni alakulatról, hogy közepes a formája, valamint az, hogy általában győz hazai pályán és elbukja az idegenbeli meccseit. Legutóbb például úgy nyerte meg – mázlival – 4-3-ra a Sporting elleni hazai mérkőzést, hogy 3-1-es vezetés után felhozta magára a portugál csapatot (3-3), s csak amiatt nem lett pontosztozkodás a mérkőzés vége, mert Choupo-Moting győztes gólt szerzett a hosszabbításban. Nem valószínű, hogy ismét a németek mellé áll a szerencse a hazai pályán jól teljesítő portugálok otthonában. Ha pedig azt is hozzáveszem ehhez, hogy jobbára el szokta bukni idegenbeli meccseit a Schalke, akkor adja magát nagyon a hazai győzelemre való tippelés (1.95). Mégsem erre voksolok, hanem a gólokra, ugyanis az a gyanúm, hogy dupla vagy semmit fognak játszani a németek, így pedig könnyen kialakulhat egy gólban gazdag találkozó: Tipp: 2,5 gól felett (1.80). Hiányzók: Mauricio, illetve Draxler, Farfan, Giefer és Kolasinac.

Ajax – Barcelona (mindkét csapat szerez gólt) 1.66
Ajax – Barcelona (Luis Suarez bármikor gólt szerez) 2.05
Bayern – AS Roma (2,5 gól felett és mindkét csapat szerez gólt) 2.20
Manchester City – CSZKA Moszkva (1,5 gól felett a Manchester City) 1.28
Paris SG – APOEL (győz a PSG) 1.22
Sporting – Schalke (2,5 gól felett) 1.80