Menu

Premier League: Városi rangadót rendeznek Londonban

Londonban városi rangadót rendeznek a Tottenham és a West Ham United részvételével, míg a liverpooli csapatok közül az otthon játszó Evertonnak van esélye a győzelemre, míg a vendégként pályára lépő FC Liverpool focistái a jó formájuk mellett abban is bízhatnak, hogy kapott gólt estén is képesek lehetnek az egyenlítésre. Az angol focibajnokság 26. fordulójáról szóló előzetes utolsó része következik.

Tottenham – West Ham United 1.79 3.73 4.51

Újabb londoni mérkőzést rendeznek. Izgalmasnak ígérkezik a találkozó, hiszen a házigazda Spurs továbbra is iparkodik megszerezni egy BL- vagy EL-indulást jogot adó helyezést, ám a vendég Kalapácsosok is reménykednek még a nemzetközi szereplést érő helyezés elérésében. Sem sérült, sem pedig eltiltott focista nincs a hazaiaknál, míg a vendégektől három csatár (Carroll, Amalfitano és a Katarból igazolt brazil Nene) fog hiányozni. Nincs könnyű helyzetben Sam Allardyce, a vendégek menedzsere, mert a három hiányzón kívül Diafra Sakho, Kouyate, Jarvis, Collins és Reid szerepeltetése is kétséges. Előszeretettel győznek egymás otthonában a csapatok, legalábbis – apró megszakításokkal – általában ezt tették az elmúlt években. Ha folytatódik a dolog, akkor a West Ham United fog nyerni (4.75), ugyanis legutóbb a Tottenham győzött ellenfele otthonában. Végülis nem elképzelhetlen a dolog (mármint a WHU győzelme), hiszen már volt egy meglepő eredmény ebben a fordulóban (a kiesőjelölt Burnley pontot rabolt a bajnokesélyes Chelsea otthonából), és semmi akadálya nincs annak, hogy ne legyen még egy hasonló eredmény. Mindezek ellenére valószínűbbnek tartom a hazai pályán játszó és pillanatnyilag jobb erőkből álló Tottenham győzelmét (1.80). Szerintem nem érdemes gólzáporra számítani, hanem inkább nyögvenyelős, 1-2 gólos hazai sikerre: 2-1-re vagy 1-0-ra. Bízom az előbbiben, vagyis abban, hogy egy gólnál többet szerez a Tottenham (1.72), ezért – a hazai győzelem mellett – ez is tippem. Sőt, még akár az is valószínű, hogy a döntetlenre is fogok tenni (3.80) némi aprót a mérkőzés napján. Csak úgy, a biztonság kedvéért.

Everton – Leicester 1.81 3.53 4.70

Menekülni próbál a kiesőzónából a Leicesterhez hasonló sorsú Burnley (szombaton döntetlent játszott a listavezető Chelsea otthonában), s ez ellen kellene tennie valamit 5 pontos hátrányban levő és jelenleg sereghajtó Leicester Citynek. Van erre némi esély, hiszen az Everton is hullámvölgyben van, ám az a helyzet, hogy a vendégcsapat is hasonló helyzetben van. Ennek ellenére bepróbálhatónak tűnik a döntetlen (3.60). Ugyan kevésbe tűnik esélyesnek a dolog, de annyi esélye mindenképpen van, mint amennyi a Burnley idegenbeli meccsére volt. Egyértelmű, hogy a találkozó előtt a házigazdák győzelmére számítanak a bukik (bet365 1.83), még annak ellenére is, hogy Pienaar, Barry, Osman és Hibbert is hiányozni fog a házigazda liverpooli együttesből. Úgy látszik, hogy Kasper Schmeichel hiánya (a vendégek első számú kapusa) többet jelenthet a hazaiak számára, mint a távolmaradók. Én a hazaiak sikerére voksolok, és mivel – többek között – Lukaku, Lennon, Barkley és Mirallas révén nem csak gólt, hanem akár gólokat is szerezhetnek, a győzelem mellett arra is tippelek, hogy egy gólnál többet szerez az Everton (1.90).

Southampton – Liverpool 2.48 3.28 2.94

Nem csak azért ígérkezik jónak a mérkőzés, mert az 5. helyezett gárda fogadja a 7. helyen levő vendégegyüttest, s elsősorban talán nem is azért, mert mindkét csapat pályázik valamelyik nemzetközi szereplést biztosító helyezésre, hanem leginkább azért, mert mindkét gárda nagyon jó formában van. Mindkét csapat dobogós e tekintetben: a Liverpool pillanatnyilag a liga legjobbja, a Southampton pedig a 3. helyezett együttes. Elsőre valószínűleg nehezen hihető ez az adat a bajnokságot döcögősen kezdő vendégcsapatról, ám az a helyzet, hogy utóbbi 17 mérkőzésén csak egyetlen egyszer szenvedett vereséget a Liverpool, s akkor is csak hosszabbításos Ligakupa-meccsen bírt nyerni ellene 1-0-ra a Chelsea. A két csapat hiányzói közül (Alderweireld, Mayuka, Bertrand és Jay Rodriguez, illetve Gerrard, Lucas Leiva és Jones) leginkább Alderweireld és Gerrard emelhető ki, ám az az igazság, hogy a hazaiaknál van megközelítőleg hasonló szintű focista a pótlásra, míg a vendégek már huzamosabb ideje úgy próbálnak játszani, hogy nemsokára el kell búcsúzniuk a csapatkapitányuktól. Mint az előzőekben közölt adatokból is érzékelhető, Gerrard nélkül is tud jól szerepelni a Liverpool. Egyik gárda győzelmére sem fogadok (2.50, illetve 3.00), ugyanis szerintem bármilyen végkimenetel lehetséges a jelenleg teljesen azonos képességű csapatok mérkőzésén, s valószínű, hogy csak a pillanatnyi forma és a szerencse fog dönteni valamelyikük javára. Már persze csakis abban az esetben, ha dönteni akar. Arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.80), majd hátradőlök, s elgondolkozok azon, hogy tippeljek-e az 1-1-es eredményre is (6.50), avagy inkább hanyagoljam a továbbiakat.

Tottenham – West Ham United (győz a Tottenham) 1.80
Tottenham – West Ham United (1,5 gól felett a Tottenham) 1.72
Everton – Leicester (győz az Everton) 1.83
Everton – Leicester (1,5 gól felett az Everton) 1.90
Southampton – Liverpool (mindkét csapat szerez gólt) 1.80