Menu

Magyar Kupa: Dékány Kata arany-, Kovács Koppány bronzérmet szerzett

JUDO Magyar Kupa, Tata, 2015.03.14. 280 versenyző részvételével rendezték meg a 2015. évi diák A-B Magyar Kupát. A Mogyi Bajai Judo Club színeiben 6 versenyző indult, akik közül mindenki pontszerző helyen végzett.

A diák “A” korcsoportban induló lányoknál 38 kg-ban Dékány Kata szállította az aranyérmet, idén már zsinórban harmadszor! Külön öröm, hogy egy olyan versenyzőt is sikerült legyőznie, akit eddig még sosem. 45 kg-ban Mohácsi Emese első két mérkőzését egyaránt ipponnal nyerte, de következő két mérkőzésen sajnos alulmaradt riválisaival szemben, így az előkelő 5. helyen zárt.

A fiúknál 45 kg-ban Csányi Zalán egy győzelemmel és két vereséggel a 7. helyen végzett. A diák “B” korcsoportban, fiú 46 kg-ban Kovács Koppány menetelt az elődöntőig, de ott ceglédi ellenfele a mérkőzés végén a maga javára fordította a csatát. Koppány a bronzmeccsen bizonyíthatott és magabiztosan szerezte meg a 3. helyet. Gombkötő Sebestyén ugyanebben a súlycsoportban a 7. helyen zárt. 32 kg-ban Fekete András két szép győzelemmel verekedte be magát a legjobb 4 közé. A döntőbejutásért egy intéssel alulmaradt, így a bronzért csatázhatott, ami szintén nem sikerült jól, ezért az 5. helyen végzett.

Edző: Hammer Erik, Gergity Roland.