Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Barcelona – Real Madrid: El Clasico, a foci egyik ünnepe

Nem érdemes túlcifrázni a dolgot: a focivilág klubsportjának talán legrangosabb eseménye a spanyol gigászok összecsapása. Leginkább nyilván azért, mert egy ilyen találkozó a világ legjobb futballistáinak zömét hozza össze egy mérkőzés erejéig. Természetesen a klubszimpátia jelentős szerepet játszik a szurkolók által felállított rangsorokban, ám amennyiben nem szubjektív, hanem objektív a mérce, akkor nem igazán lehet olyan rangadót említeni, amelyik ugyanannyira jelentős, mint az El Clasico. Talán csak az argentínai Il Superclasico, a Boca Juniors – River Plate rangadó férkőzik a közelébe.

Hosszú története során az El Clasico rengeteg élménnyel ajándékozta meg a futball szerelmeseit. A Barca-Real összecsapások közül számos mérkőzés jelent maradandó élményt sokak számára, hiszen ez a párosítás soha nem volt barátságos. És vélhetően soha nem is lesz barátságos. A két gigász mérkőzéseinek többsége a szó szoros értelmében összecsapás, s a rangadó már a kezdetektől fogva politikai töltetet hordoz magában: a katalánoknál a függetlenség, a spanyol fővárosban pedig a központosítás szimbóluma. Magyarán: a katalán és a spanyol nacionalisták számára is jelentős megnyilvánulási hely a Barca-Real mérkőzés.

A történelem során sok focista játszott mindkét klub színeiben. Közvetlenül egyik csapatból a másikba nagyon ritkán igazolnak a játékosok, hanem általában egy-két másik együttes közbeiktatásával kerülnek Barcelonából Madridba vagy Madridból Barcelonába. Íme néhány focista, aki mindkét csapatban szerepelt: Ricardo Zamora, Bernd Schuster, Gheorghe Hagi, Fernando „Nando” Munoz, Julen Lopetegui, Michael Laudrup, Robert Prosinecki, Luis Enrique, Luis Figo, Ronaldo, Samuel Eto’o, Javier Saviola.

A két csapat egymás elleni mérkőzésein a felfokozott állapotban lévő szurkolóik olykor a kelleténél is vehemensebbek. Például Roberto Carlost úgy dobták fejbe egy öngyújtóval, hogy felrepedt a fejbőre, David Beckhamet pedig tojással vették célba, amikor megérkezett a barcelonai stadionba, de a legtöbbször említett eset Luis Figo nevéhez fűződik: a Barcelonából Madridba igazolt korábbi Barca-kedvencet a 2002. novemberi rangadón különböző tárgyakkal – többek között petárdákkal, lövedékekkel, disznófejjel – próbálták eltalálni a hazai szurkolók Barcelonában. Nem tartozik ide, mégis említésre méltó, hogy a sportesemények berohanással való megszakításával hírnevet szerző Jimmy Jump két évvel később eltalálta Figót, a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében egy Barca-zászlót vágott hozzá.

Bár néha ugyan vannak kisebb-nagyobb konfliktusok (pl. ezek közé tartozik a híressé vált eset is: a Barca szurkolói sosem bocsátották meg Figónak, hogy a Real Madrid kedvéért hagyta cserben őket, s ezért disznófejet vágtak hozzá), ám ezek ellenére is mindig a focié volt a főszerep, s a spanyolországi rangadó egyre inkább arról szól, ami valójában: vagyis a jelentős tradícióról, arról, hogy mindkét fél nagyon eredményes és a focivilág legszűkebb elitjéhez tartozik, valamint arról, hogy tényleg az adott korszak több neves focistája is látható a mérkőzéseken. Jelenleg az el Clasico egyre inkább azt a funkciót tölti be, amire hívatott: a foci egyik ünnepe.