Menu

Bayern München – FC Porto

Tipp: Bayern München 2,5 gól felett
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365

Alaposan feladta a leckét a bajoroknak a Porto. A negyeddöntő első meccsén szerzett 3-1 győzelem ideális esetben akár még BL-elődöntőt is érhet(ne). Sőt, amondó vagyok, hogy ha nem a Bayern München lenne az ellenfél, akkor nagy valószínűséggel már most borítékolható lenne a Bajnokok Ligája elődöntőjében való szereplés.

Jelenleg úgy fest, hogy Robben, Alaba, Benatia és Javi Martinez játékára nem számíthatnak a német együttesnél, de akár még az is előfordulhat, hogy Ribery, Schweinsteiger, Lahm és Bernat sem fog játszani. Ez utóbbival azonban nem érdemes túl komolyan számolni, hiszen nagyon valószínű, hogy rövidebb vagy hosszabb időre akár mind a négy focista bevethető állapotban lesz a mérkőzés kezdetekor.

Szerintem Guardiola edzőnek még így sem lenne oka a panaszkodásra, hiszen a hiányzók nélkül is olyan csapatot küldhet pályára, amelyik a világ egyik legjobbjának számít. Pep Guardiola eddigi műbalhéi számomra amúgy is csak arra voltak jók, hogy megerősítsenek abban a hitben, hogy az általam a kelleténél nagyon sokkal felkapottabbnak tartott trénert nem érdemei, hanem csak a vakszerencséjének köszönhetően jegyzik a világ legjobbjai között.

Az ellenfélnél Danilo és Sandro játékára nem számíthatnak. Nagyon érzékeny veszteség lehet a két rutinos hátvéd nélkülözése a portugálok számára. Ha ezért érdemes is búslakodni, azért már biztosan nem, hogy valószínűleg Tello sem fog játszani, hiszen van kivel helyettesíteni, Quaresma bombaformában van. Egyelőre Jackson Martinez játéka is kérdőjeles, ám nagyon valószínű, hogy a kezdő sípszó elhangzásakor ott lesz a Porto csatársorában.

Bár jelentősnek nevezhető a bajorok hátránya, mégis őket tartom a továbbjutásra esélyeseknek. Képesnek tartom a Bayernt arra, hogy kétgólos hátránya ellenére is könnyedén továbbjusson. Ha ez nem így lesz, akkor minden bizonnyal Pep Guardiola edző lesz a Bayern München bukásának az oka. Ám még így sem tartom valószínűnek a német csapat gyenge teljesítményét, ugyanis vannak annyira jó focisták a bajor gárda játékosai, hogy akár még az edzőjük ellenére is továbbjutást jelentő győzelmet szerezzenek.