Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Rapid – Austria Wien: Zöld-fehérek az Ibolyák ellen

Ez a rangadó nem más, mint Ausztria két legeredményesebb csapatának találkozója. Ketten együtt száznál is több trófeát birtokolnak. Amikor az osztrák labdarúgósportról van szó, bármikor és bármilyen esetben, nem lehet nem megemlíteni valamelyik klubot, de még inkább mindkettőt, hiszen ez a két csapat nyerte az osztrák foci serlegeinek több mint a felét. Sőt, nem csak Ausztria legeredményesebb, hanem legnépszerűbb focicsapatait is lehet tisztelni bennük, s ez a két gárda még sohasem esett ki az osztrák élvonalból.

Egyszer régen, valamikor a kezdetekkor, úgy is lehetett fogalmazni a csapatokkal kapcsolatban, hogy az Ausztria a burzsoázia, azaz a gazdagok és az uralkodó osztály kedvence, míg a Rapid a szegényebb és dolgozó emberek, azaz a munkásosztály csapata. Manapság már szó sincs ilyesmiről. Ami viszont nagyon megmaradt, az a versengés és az egymással szembeni győzni akarás.

Európa egyik legrégibb focipárharca

A Wiener Derby, azaz a bécsi városi rangadó Európa második legrégebbi – klubok közötti – focipárharca. Az első nem más, mint a skóciai Old Firm, a Celtic Glasgow – Glasgow Rangers összecsapás. Eddig háromszáznál is többször mérkőzött meg egymással a két bécsi csapat, s egyelőre enyhe Rapid-fölényt mutat a mérleg. Bár természetesen ebben a tekintélyes versengésben előfordulnak olyan találkozók, amikor a két fél közül csak az egyiknek sikerült gólt szereznie, gyakorik az olyan meccsek, amikor mindkét csapat szerez gólt.

A szomszédok két legjobb focicsapatáról lévén szó, eléggé egyértelmű, hogy az évtizedek során a fontosabb osztrák labdarúgók többsége megfordult valamelyik együttesben. Mindenképpen méltók az említésre a bécsi csapatok egymás elleni rangadóin is sikeres gólvágók: Hans Krankl (Rapid Wien) és Toni Polster (Austria Wien). Rajtuk kívül – a terjedelem miatt – tényleg csak néhány másik nevesebb focistáról érdemes megemlékezni: Gerhard Hanappi, Ernst Happel, Antonin Panenka, Dejan Savicevic (mind Rapid), illetve Herbert Prohaska, Felix Gasselich, Thomas Parits, Walter Schachner, Nyilasi Tibor (mind Ausztria). A „bólintómester” csatáron kívül egyéb magyar szál is van az utóbbi bécsi csapatnál: Konrád Jenő és Guttmann Béla is volt az Austria Wien edzője.

Gyakori a felfokozott hangulat

Azon kívül, hogy jó esetben mindkét csapat szerez gólt a rangadón, leginkább a szabálytalanságokra tűnik érdemesnek fogadni. Mint a városi rangadókon általában mindenhol a világon jellemző, úgy a bécsi derbi esetében is nagyon gyakori a felfokozott hangulat. Ebből és társaiból aztán jó eséllyel bunyó lesz a nézőtéren és/vagy a stadionon kívül, a pályán pedig „csontzene” várható. Meg lehet ugyan próbálni a tippet a piros lapra, de amennyiben jobbnak tűnik a bukik ajánlata a szabálytalanságok számára, akkor – véleményem szerint – kifizetődöbb arra tippelni.