Menu

Liverpool – Crystal Palace

20150516-Gerrard_liverpool0607Tipp: Steven Gerrard bármikor szerez gólt
Odds: 2.75
Fogadóiroda: bet365

Sturridge, Sakho és Flanagan, illetve Jonathan Williams fognak hiányozni a Mersey-parti mérkőzésről. Nincs tétje a találkozónak: a hazai gárda lecsúszott a BL-selejtezőt érő 4. helyezésről, s már csak az EL-t jelentő 5. hely megtartása lehet a cél, a vendégcsapat pedig már megmenekült a kieséstől és biztonságban van.

Egy dolog miatt mégis kiemelten fontos ez a mérkőzés a Liverpool számára. Éspedig azért, mert ez a klubikon Steven Gerrard búcsúmeccse az Anfielden. Ez lesz a „Fantasztikus Kapitány” búcsúja a Pool otthoni közönségétől. Úgy is fogalmazhatnék, hogy pályafutásának utolsó hazai mérkőzésére készül az FC Liverpool színeiben Steven Gerrard, a klub saját nevelésű futballistája.

Ekkora horderejű ünnepségre nem túl gyakran kerül sor a foci világában, hiszen nem csak arról van szó, hogy a nemsokára (május 30-án) 35 éves középpályás 1997 végén írta alá első profi szerződését a Liverpoolnál, amely csapat mezében 1998-as bemutatkozása óta több mint 700 mérkőzésen lépett pályára, hanem arról is Gerrard volt Anglia válogatottjának csapatkapitánya és a világ egyik legjobb labdarúgója.

Gerrard a klubhűség újkori mintapéldánya, eddigi pályafutása során – 17 év – kizárólag egyetlen egy klubcsapatban, az FC Liverpoolban játszott.

Sorolhatnám még a Gerrard liverpooli búcsújával kapcsolatos dolgokat, de ennek nem látom sok értelmét egy bajnoki találkozóról szóló tipp esetében. Számomra egyértelmű, hogy ez a meccs teljes mértékben a Pool klubikonjáról fog szólni. Ezen a napon minden (értsd: MINDEN) Steven Gerrard búcsújáról fog szólni Liverpoolban.

20150516-Gerrard_liverpool0607-2Nem tartom kizártnak, hogy a Crystal Palace játékosai is meg lesznek illetődve, hiszen – mint már említettem – nemcsak az FC Liverpool csapatkapitányának és klubikonjának hazai búcsúja ez a meccs, hanem az angol fociválogatott csapatkapitányáról is szól a történet. No és persze arról a labdarúgóról, aki fénykorában a világ egyik legjobb focistája volt. Szerintem még a Crystal Palace focistái sem fogják bánni, ha ezen – az angol foci számára mindenképpen történelmi – mérkőzésen Steven Gerrard gólt fog szerezni nekik.

Az teljesen egyértelmű számomra, hogy a hazai focisták mindent el fognak követni annak érdekében, hogy szeretett és tisztelt csapatkapitányuk góllal búcsúzzon el az Anfield közönségétől.

Tipp: Steven Gerrard bármikor szerez gólt.