Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Az Örök Város rangadója: Lazio – AS Roma

Szenvedélyektől egyáltalán nem mentes a két római csapat mérkőzése. Az olasz fővárosi derbi, a Derby della Capitale (Il Derby Capitolino) a milánói Derby della Madonnina és a torinói Derby della Mole mellett Olaszország legnagyobb figyelemmel kísért focimérkőzése.

Érzelmileg nagyon túlfűtött az összecsapás. Nyugodtan kijelenthető, hogy a római derbi a nagy érzéseket kiváltó focimérkőzések között is az élvonalba tartozik. Ennek szemléltetésére szükségtelen érvelni, hiszen elegendő mindössze ennyit említeni: az AS Roma-Lazio mérkőzés azon fociesemények közé tartozik, amelyik halálos áldozatot (is) követelt. Történt ugyanis, hogy az 1979-es összecsapáson az AS Roma ultráinak rakétatámadásában a Lazio-szurkoló Vincenzo Paparelli életét vesztette.

Beleszól a politika

Mindkét csapat szurkolóiban közös az általuk arrogánsoknak nevezett északi csapatok (milánói, torinói) utálata. Ennél jobban már csak egymást utálják. Régebben az AS Roma szurkolóinak többsége a munkásosztályból származott, a Lazio pedig jobbára a tehetős római kerületek lakóinak és a fővárosi gazdagok támogatását tudhatta magáénak. A két klub szurkolói között a politikai nézetek miatti különbségek is jelentős rivalizáláshoz vezetnek. A Lazio szurkolótábora jobbára jobboldali és szélsőjobboldali nézeteket vall, a Roma fanatikusai pedig általában baloldali orientáltságúak.

Hazai pályán rendezik a mérkőzést, hiszen mindkét együttes otthona az Olimpiai Stadion. A régebben Stadio dei Centomila névre keresztelt létesítményt 1932-ben adták át, itt rendezték az 1960-as olimpiai játékok megnyitó ünnepségét, s ettől az évtől kezdve hivatalosan is Stadio Olimpico di Roma a neve. A római Olimpiai Stadionról érdemes tudni, hogy a világ egyik legmodernebb labdarúgó pályája, színvonalát az UEFA már 1999-ben öt csillaggal ismerte el és 2009-ben itt rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. A déli oldalon (Curva Sud) foglalnak helyet az AS Roma szurkolói, az északi oldal (Curva Nord) pedig a Lazio rajongóinak a törzshelye.

Sláger a szabálytalanság

A római rangadó esetében egyértelműen a szabálytalanságokra való tippelés tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. A két csapat szurkolóinak egymás iránti kiengesztelhetetlen gyűlölete a focistákra is hatással van. A római fociderbiken szinte garantált a balhé. Nem csak a nézőtéren és a stadionon kívül, hanem gyakran a pályán is. Olykor van esély arra, hogy jó szorzón lehessen fogadni a szabálytalanságokra. Ilyen lehetőségre azonban az esetek többségében csak az bukmékerirodák által a mérkőzésre ajánlott szorzók nyilvánosságra hozatalának első óráiban lehet számítani, s jobbára ilyenkor is csak akkor, ha valamelyik bukméker „elbambul”.

Mivel szintén nagy esély van a piros lapra vagy a 11-es rúgásra, általában nagyok jók a szorzók ezek ellentétére, vagyis arra, hogy nem lesz kiállítás vagy nem lesz 11-es a római rangadón. Az ilyen fogadás némi szerencsét igényel (egyébként ez minden egyéb másik fogadás esetében is igaz), hiszen nem mondható ritka eseménynek a piros lap vagy a büntető a római csapatok összecsapásán, ám akinek van „megérzése”, érdemes lehet kipróbálnia a dolgot. Ugyan az egymás elleni meccseken kissé jobb az AS Roma győzelmi mutatója, mint ellenfeléé, de szerintem nem érdemes csak erre alapozni a fogadást. Nagyon sok római találkozó zárul döntetlennel, s a Lazio egyáltalán nem számít esélytelennek a riválisa elleni meccsen. Általában kockázatmentesnek tűnik arra fogadni, hogy mindkét csapat szerez gólt.