Menu

Bajai Péter: Faldum Gábor folytatja jó szereplését

rio-olimpia-2016Bajai Péternek, a Mogyi SE vezetőedzőjének beszámolója:

Félidejéhez érkezett a triatlon olimpiai kvalifikációs időszak. Nagyjából egy éve, tavaly májusban, Yokohamában kezdődött a kvalifikációs pontok gyűjtése. Az előző bejegyzésekhez hasonlóan nézzük, hogyan áll Faldum Gábor egy versennyel a félidőn túl és hogyan változott a poziciója Abu Dhabi óta. A második év első pontszerzési lehetőségén Gábor 23. helyen végzett Yokohamában és ezzel 162 pontot adva az első évi teljesitményéhez jelenleg 1545 ponttal a ranglista 37. helyét birtokolja, és az olimpiai szimuláció szerint az 55 fős riói mezőnyből jelenleg szintén a 37. helyen áll.

A ranglista alapján jelenleg az utolsó olimpiai indulást érő helyhez 1126 pont kell, tehát továbbra is folytatja jó szereplését és tartja stabil pozicióját a Rióig vezető úton. A második évben 7 pontszerzése lehet (amiből egy már megvan), valamint az első év 2 leggyengébb pontja cserélhető. Folytatás Londonban, szintén világbajnoki futammal, május utolsó hétvégéjén a Hyde Parkban.

20150518-Faldum-YokohamaAddig is kövessétek, like-oljátok Gábor új sportolói oldalát a Facebookon, versenybeszámolókkal fényképekkel meg még ki tudja mivel mással: https://www.facebook.com/gaborfaldumtriathlete

Olimpiai kvalifikációs ranglista és szimuláció:
http://www.triathlon.org/rankings/olympic_qualification/male
http://triathlon.org/a…/download_file/olympic_simulation_men