Menu

Bournemouth – Leicester

Bournemouth-LeicesterTipp: Bournemouth
Odds: 2.10
Tét: 10

Mindössze két játékos fog hiányozni az összecsapásról: Harry Arter, illetve Matthew James. Hazai győzelemre tippelek, de talán jobb lenne a gólokra voksolnom. Sőt, valószínűleg azzal sem keltenék nagy feltűnést, ha az idényt nagyon-nagyon jól kezdő, még mindig veretlen és az eddigi három PL-fordulóban maximálisan szerezhető 9 pontból 7 pontot begyűjtő vendégcsapat győzelmére tippelnék.

Ezen a meccsen két hasonló képességű csapat fog megküzdeni egymással, teljesen háromesélyes és nagyon szorosnak ígérkezik a meccs. Miért választom mégis a hazaiakat, amikor tényleg kiváló formában és lendületben vannak a vendégek?

Talán azért is, mert nem tartom túlzottan valószínűnek, hogy az élvonal középcsapatai között is az alsó részhez tartozó Leicester túl sokáig ficánkolhat megtorlatlanul az angol I. osztályban. Viszonylag régen, még az 1970-es évek végén és az 1990-es évek elején volt ilyen ficánkolás Angliában (a Nottingham Forest, illetve a Blackburn Rovers volt a két elkövető), de azóta mindegyik lelkes próbálkozót úgy lecsapták, mint a taxiórát.

Van még egy fontos szempont, ami miatt a hazaiak győzelmére tippelek. A több mint 100 éve alapított Bournemouth ebben az idényben játszik először az angol élvonalban és még nincs hazai közönség előtt szerzett győzelme. Az első hazai meccset 1-0-ra bukta az Aston Villa ellen, s most van lehetősége ismét a próbálkozásra. Ugyan lendületben van az ellenfele, de nem annyira jó az a csapat, hogy némi lelkesedéssel ne tudja ezt kompenzálni a Bournemouth. Arra számítok, hogy nagyon motivált lesz az újonc és meg fogja szerezni első hazai élvonalbeli győzelmét.

Tipp: Bournemouth.