Menu

Chelsea – Crystal Palace

Chelsea-Crystal-PalaceTipp: Chelsea 2.5 gól felett
Odds: 2.50
Tét: 10

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Chelsea. Három forduló után csak a mezőny közepén (egészen pontosan a 10. helyen) foglal helyet, gólaránya egyelőre még negatív (5 szerzett gól, 7 kapott gól, mínusz 2-es gólkülönbség) és már most 5 ponttal van lemaradva a rivális Manchester Citytől. Ilyen helyzetben nincs túl sok idő a pepecselésre és a totojázásra. Gondolom én, de nem biztos, hogy Jose Mourinho Chelsea-manager is így gondolja.

Jelenleg jobb helyzetben van ellenfelénél a vendég Crystal Palace. Alan Pardew manager együttes az 5. helyen áll a bajnoki tabellán, ráadásul az eddigi három fordulóból kettőben győzni is tudott. Sőt, egyelőre még a gólarányával sincs gond (6-4). Ugyan jelenleg tényleg jobb helyzetben van a Crystal Palace, de nagyon valószínű, hogy ez nem lesz így sokáig. Mivel ismerős Mourinho defenzív taktikája (lásd: Chelsea-busz) azt lehetne mondani, hogy egyetlen gólos hazai siker a legelképzelhetőbb (pl. 1-0 vagy 2-1), ám úgy vélem, hogy már a bajnokság elején kiesett a komfortzónájából a Chelsea és emiatt Mourinho sem „ölheti” úgy a focit, mint ahogyan előszeretettel csinálja, hanem gólokat kell szereznie a címvédőnek.

Már most a bajnokság korai szakaszában észbe kell kapni, mert nagyon úgy tűnik, hogy ez nem lesz annyira nyugis idény, mint amilyen az előző volt. A hazaiaknak megvannak a focistáik ahhoz, hogy két gólnál többet szerezzenek a Crystal Palace elleni mérkőzésen, s Mourinho mesternek talán az nehezebb lesz, hogy eltávolodjon a kedvenc bunkerfocijától, mint az, hogy szabadjára engedje az amúgy kiváló focistáit, s azt mondja nekik, hogy annyi gólt szerezhetnek, amennyit akarnak.

Ha Mourinho át tud lépni saját árnyékán és feltüzelve küldi pályára Diego Costát, Pedrót hagyja felszabadultan focizni, Fabregasnak és Hazardnak pedig megengedi, hogy azt tegyék a játékszerrel, amit tudnak, akkor szomorú mérkőzés vár a vendégcsapatra.

Tipp: Chelsea 2.5 gól felett.