Menu

Manchester City – Watford

ManchesterCity-WatfordTipp: Manchester City 2.5 gól felett
Odds: 1.72
Tét: 10

Van egy olyan érzésem, hogy nem örömködnek Manchester égszínkék érzelmű részében. Túlzás nélkül állítható, hogy az általam (is) olykor csak Dubai Cityként emlegetett Manchester City a Bajnokok Ligája “halálcsoportjába” került az előző idényben döntős Juventus, valamint a Sevilla és a Borussia Mönchengladbach mellé. Ez az a csoport (D-csoport), amelyikben a négy európai topliga – angol, spanyol, német, olasz – egy-egy képviselője kapott helyet.

Minden bizonnyal ki lehet jelenteni, hogy várhatóan nem lesz könnyűnek nevezhető összecsapás ebben a kvartettben. Tehát – a többi csapathoz csoportbeli hasonlóan – a Manchester City is arra számíthat, hogy pokolian kemény BL-csoportköre lesz. Mivel az angol gárda hazája bajnokságában is aranyérmet óhajt szerezni, nagyon megerőltető terhelésre kell készülniük a manchesteri focistáknak. Majdnem kettős terhelést írtam, de gyorsan eszembe jutott, hogy a Premier League és a bajnokok Ligája mellett még az FA Kupa és a Ligakupa összecsapásain is helyt illik állnia a csapatnak.

A Manchester City BL-csoportköre még véletlenül sem lesz összehasonlítható a Chelsea tavalyi szereplésével, amikor – a nagyon szerencsés sorsolásnak köszönhetően – a londoni gárda gyakorlatilag pihenésre és kikapcsolódásra használhatta a BL-csoportkört. Most az van, hogy – előremenekülés gyanánt – Manchester Citynek lehetőleg minden bajnoki pontot be kell gyűjtenie és minél több gólt kell szereznie a Bajnokok Ligája rajtjáig. Erre azért van szükség, mert bármennyire is ügyelni fog arra, hogy minden fronton jól teljesítsen, óhatatlanul is fog néhány bajnoki pontot veszíteni a legváratlanabb helyeken. Előre kell menekülni, hogy legyen miből bukni az idény során és a bukta ne okozzon túl nagy gondot az angol bajnoki címért zajló küzdelemben.

Abban nagyon szerencsétlennek tartom a Watford együttesét, hogy most és nem pedig másfél-két hónap múlva kell megmérkőznie a Manchester Cityvel. Ha egy későbbi időpontban lenne a mérkőzés, talán esélye lehetne elérni egy jónak minősülő eredményt, ám a jelenlegi helyzetben, amikor arra van kényszerítve a hazai csapat, hogy győzzön és minél több gólt szerezzen, nem sok esélyt látok a vendégcsapat ficánkolására. Azt tippelem, hogy két gólnál többet fog szerezni a hazai együttes. Szerintem ez egyáltalán nem teljesíthetetlen dolog, hiszen a Manchester Citynél több olyan játékos is van, aki akár egymaga is képes három gólt szerezni egy meccsen (pl: Sergio Agüero, Raheem Sterling, Yaya Toure, David Silva, Samir Nasri). Az újonc Watfordról ezúttal csak annyit mondhatok, hogy megkönnyítheti a listavezető dolgát.

Hiányzók: Zabaleta, Bony és Fernando, illetve Britos, Ekstrand és Doyley.

Tipp: Manchester City 2.5 gól felett.