Menu

Augsburg – FC Ingolstadt

Augsburg-IngolstadtTipp: Augsburg
Odds: 2.00
Tét: 10

Nem hiszek abban, hogy ellen tud állni a hazai rohamoknak Hajnal Tamás és Futács Márkó egykori klubja, az újonc Ingolstadt. Hazai győzelem a tippem. Már csak azért is, mert nekem jobb csapatnak tűnik a házigazda Augsburg, mint a vendég FC Ingolstadt. Ez ugyan nem egy eget rengető érv az Augsburg sikerére, de nekem pont elegendő.

Az igaz, hogy a vendégcsapat némileg jobban kezdte az idényt, mint az ellenfele (Augsburg 0 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség; FC Ingolstadt 1 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség), de ezt a viszonylag gyengébb hazai rajtot betudom például annak, hogy a nyitómeccsen az a Hertha ellen bukott az Augsburg, mely berlini csapat mindenáron bizonyítani szeretett volna Dárdai Pál edzőnek, majd a 2. fordulóban úgy lett döntetlen az eredmény Frankfurtban, hogy a 86. percig vezetett az idegenben játszó Augsburg, s csak a lefújás előtt bírt egyenlíteni – némi szerencsével – az Eintracht.

Az újonc vendégektől várható volt a lelkesedés az élvonalbeli bemutatkozáson, ezért ugyan bravúrnak minősíthető a dolog, ám nekem nem volt túlzottan meglepő a Mainz otthonában szerzett győzelmük. Az már inkább közelebb van a realitáshoz, hogy a folytatásban úgy győzött 4-0-ra Ingolstadtban a Borussia Dortmund, hogy a hazai csapatnak köze sem volt a játékhoz, s akár a 7-0-ás dortmundi siker sem jelentett volna különösebb feltűnést.

Az utóbbi időszakban egy viszonylag stabil élvonalbeli középcsapattá vált az Augsburg, míg az FC Ingolstadt nem több egy másodosztályú középcsapatnál, amelyik átmeneti szerencséjének köszönhetően a német élvonalban szerepelhet ebben az idényben. Az a szilárd meggyőződésem, hogy amennyiben nem bohóckodja el ezt a meccset az Augsburg, akkor könnyedén és nagyon simán győzni fog.

Hiányzók: Trochowski, Moravek, Opare és Parker, illetve Danilo Soares és Engel.

Tipp: Augsburg.