Menu

Öt mogyis áll rajthoz a román triatlon „Mekkájában”

20150902-Triathlon-Challenge-ETU-Cup-EN-Logo-2015-1024x395Öt bajai triatlonista fog rajthoz állni a román triatlon „Mekkájában”, a Fekete-tenger partján. Ezen a hétvégén Románia leghíresebb tengerparti üdülővárosa, a Konstanca melletti Mamaia ad otthont a 7. Triathlon Challenge Mamaia elnevezésű rendezvénysorozatnak, melyen több kontinens mintegy ezer triatlonistája fog indulni, a fénypont pedig kétségtelenül az Európa Kupa és a Román Triatlon Nagydíj döntője lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy ezekben a napokban a román tengerpart környékén zajló viadalokról is szól a triatlon nemzetközi versenynaptára, hiszen az elmúlt hétvégén a Fekete-tengerhez közeli és a Duna-delta „kapujaként” ismert Tulcea adott otthont junior Európa Kupának, most pedig Mamaia lesz a felnőtt triatlon Európa Kupa helyszíne.

A Mogyi SE triatlonistái közül Király István fog indulni az Európa Kupa-futamon, míg Bajai Péter, Halász Robin, Végvári Dávid és Karai Botond az EK kísérőrendezvényein állnak majd rajthoz. A triatlon Európa Kupa pénzdíja: 25 ezer euró. Címvédők: a férfiaknál az orosz Dmitry Polyanskiy, a nőknél pedig az ukrán Yuliya Yelistratova.

További információk:
• Király István a 27-es rajtszámot kapta. (férfi rajtlista ITT)
a 7. Triathlon Challenge Mamaia verseny honlapja
adatok az ITU honlapján