Menu

Aston Villa – West Bromwich Albion

Aston Villa- WestBromwichAlbionTipp: Aston Villa
Odds: 2.15

Egyik csapat sem áll jól 5 forduló után: a vendég WBA a 14. helyen van (1 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 3-6-os gólarány, 5 pont), míg a házigazda Aston Villa egy hellyel lejjebb (15.) foglal helyet a tabellán (1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 6-8-os gólarány, 4 pont). Még jóindulattal sem nevezhetők jóknak ezek a teljesítmények.

A birminghami gárda már kétszer is játszott otthon ebben az idényben, de még nem sikerült győzelmet ünnepelnie a saját közönsége előtt. Most itt van az újabb alkalom megpróbálni, hátha összejön a hazai győzelem. Már csak azért is jó esély van a sikerre, mert egyáltalán nem erős az ellenfél. Korántsem verhetetlen idegenben a WBA, ám általában ki szokta használni az ellenfelei megingásait, s ennek köszönhetően nem ritkán tud pontot vagy pontokat szerezni az idegenbeli meccsein. Tehát ha ezen a találkozón határozott lesz a Villa, akkor nagyon esélyes a hazai győzelem, ám ha balek módjára fognak viselkedni az AV-játékosok, akkor egyáltalán nem zárható ki a vendégek pontszerzése, legyen ez döntetlen vagy akár vendégsiker is.

Döntő lehet, hogy miként tud majd teljesíteni Tim Sherwood menedzser együttese. Ha viszonylag határozott lesz a csapat, s ráadásul még egy kis szerencséje is lesz (például nem piros lapot kap valaki a hazai focisták közül vagy 11-esssel sújtja a játékvezető a Villát, hanem – mondjuk – a kapufáról befelé pattan a labda), akkor szerintem simán összejöhet a hazai győzelem. Szerintem Sinclair, Gestede vagy Bacuna már lehet annyira mázlista, hogy végre hazai pályán is ünnepelhessen. A WBA jó formában levő kapusa, Myhill talán egy ideig útját tudja állni a hazai rohamoknak, ám abban reménykedem, hogy végre-valahára összehozza a hazai győzelmet a birminghami csapat.

Tipp: Aston Villa.