Menu

HSV Hannover – Frankfurt

Bundesliga_logoTipp: Frankfurt
Odds: 2.80

Leginkább arra fogadnék most, hogy gluténmentesek-e a barkácslécek avagy nem, ám mivel sehol nem találok ilyen jellegű fogadást, kénytelen vagyok beérni a HSV Hannover – Frankfurt mérkőzéssel. Arra fogadok, hogy győznek a vendégek. Miért? Röviden: csak. Bővebben: lásd lentebb.

Mindkét gárda a német élvonal második felében foglal helyet, a kiesési zónában tanyázó csapatok között. Egyetlen pontocska válassza el őket: a 9 pontos vendégcsapat a 13. helyen van, míg a 8 pontos hazai együttes a 14. helyet foglalja el. Jelenleg egyik együttes sincs akár még csak közepesnek nevezhető formában sem. Ráadásul az Eintracht Frankfurt is van annyira gyenge idegenben, mint amennyire hazai pályán a Hannover.

Miért tippelek mégis a vendégek győzelmére? Például azért, mert nagyon valószínűtlennek tartom, hogy zsinórban három olyan meccse legyen a Hannovernek, amelyeken nem kap gólt. Érdemesnek vélem elgondolkozni azon, hogy már két egymás utáni nulla kapott gólos találkozónál tart a Hannover. Például azért is tippelek a vendégek győzelmére, mert az előző bajnokin úgy győzött hatalmas mázlival a Hannover, hogy szerzett egy kezezős gólt az első félidőben (Diego Maradona híres kezezős vb-gólja, az Isten Keze “nyugdíjba vonulhat”), majd pedig betömörült a saját kapuja elé és mindenki görcsösen kapaszkodott Fortuna istenasszonyba.

Ugyan Hoffmann, Prib és Benschop, illetve Anderson és Kittel fognak hiányozni, de az a helyzet, hogy ha Meier, Seferovic vagy Oczipka az utóbbi időben megszokottnál csak kissé pontosabbak lesznek a vendégek csapatából, akkor nem lehet kérdéses a Frankfurt győzelme. Talán a vendéggyőzelem helyett inkább a több gólra (2-3 gól felett) kellene tippelnem, de mivel ilyen fogadásom is lesz, most maradok a Frankfurt sikerénél.

Tipp: Frankfurt.