Menu

Koroska Open: Kovács Dániel aranyérmet szerzett

Judo Koroska Open, Szlovénia, 2015.11.14. Huszonhét ország, 102 egyesületének 875 versenyzőjével rendezték meg Szlovéniában a már nagy hagyományokkal bíró Koroska Opent. A viadalon a teljes serdülő és ifjúsági válogatottal vettek részt a magyarok, melynek tagja volt három mogyis versenyző is. A Mogyi Bajai Judo Clubot Katzenmajer Kíra, Tóth Eszter és Kovács Dániel képviselte.

Az első napon Kovács Dániel lépett tatamira, és ha már ott volt, esélyt sem adott (cseh, szlovén, szlovén, szerb) ellenfeleinek. Négy szenzációs győzelem után állhatott fel a 66 kg-os dobogó legfelső fokára.

Vasárnap a lányokon volt sor. Mindkét bajai lány 52 kg-ban állt tatamira, ahol az első körben győztesen hagyhatták el a küzdőteret. Eszter egy horvát, Kíra lengyel lányt győzött le. A második körben Eszter vereséget szenvedett szlovén riválisától, így sajnos búcsúzott a további küzdelmektől. Kíra tovább menetelt, előbb cseh, majd holland ellenfelét győzte le. A döntőbe jutásért vereséget szenvedett hazai riválisától, így a bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzésen Kíra irányított, de elég volt egy apró hiba, amit azeri ellenfele rögtön kihasznált, ezzel a nagyon értékes ötödik helyen zárt. Mindkét lány remekül versenyzett ezen a napon!

A magyar csapat 15 arany-, 10 ezüst-, 10 bronzéremmel toronymagasan az éremtáblázat első helyén végzett!

Edző: Hammer Erik