Menu

Megalakult a Bajai Sportszervezetek Szövetsége

Borbély Miklós

Borbély Miklós

Ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót az újonnan megalakult Bajai Sportszervezetek Szövetsége. A helyi sajtó jelenlétében Borbély Miklós tartott tájékoztatót a szövetség céljairól.

Borbély Miklós: A bajai önkormányzat részéről sajnálatos módon lemondták a részvételt, ahogy már az internetes sajtóban megjelent, a november 5-én tartott alakuló közgyűlésen létrejött a Bajai Sportszervezetek Szövetsége. 14 sportegyesület közreműködésével és részvételével zajlott a közgyűlés, melynek tagjai a következők – Mogyi Bajai Judo Klub, Bajai Labdarúgó SE, Bajai Birkózó Klub, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE, Mogyi Sportegyesület Baja, Bajai Spartacus SK, Bajai Bácska Férfi Kosárlabda SE, Bajai Női Kosárlabda Egyesület, IKO KiOKUSHiNKAi Magyarországi Szervezete Egyesület, Sugovica Vízilabda SE, Bajai Vízisport Klub, Sugó Power Erőemelő SE, Bajai Tenisz Klub, MCS Amatőr Kispályás Labdarúgó Szabadidő Közhasznú Egyesület.

Borbély kijelentette: céljaink közé tartozik a sportszervezetek segítése, közös érdekek érvényesítése valamennyi fórumon, kapcsolatok létesítése a sportszervezetek között, együttműködések javítása, a testvérvárosi sportkapcsolatok szervezése és lebonyolítása, a testnevelés, mint sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

A fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű fiatalok, sportolók testedzési és versenyzési lehetőségének kiemelt támogatása.

Együttműködés a gyermekek toborzásában.

Kiemelkedő eredményeket elérő és legtehetségesebb sportolók elismerése és támogatása, az utánpótlás korú gyermekek helyben tartása.

A szövetség által szervezett városi, országos és nemzetközi szintű eseményeken, illetve különféle kiadványokon keresztül Bajának, a város sportjának elismertetése, népszerűsítése – tette hozzá az elnök.

Borbély Miklós (Mogyi SE) az elnök, Bartos Nándor (Bajai Spartacus), Búcsú Lajos (Bajai Labdarúgó SE), Kovács Dénes (Mogyi Bajai Judo Club) és Nagypál Gábor (Bajai Női Kosárlabda Klub) az alelnök.

Forrás: bajai-hirhatar.hu