Menu

Gent – Zenit

Zenit-St-Petersburg-vs-Gent-702x336Tipp: Gent
Odds: 2.25

Előrebocsátom, hogy több fogadásomat is megemlítem majd ennek a meccsnek a kapcsán. Természetesen lesz szó a Gent-Zenit találkozóról is, de minden bizonnyal most érkezett el az a valamicsoda, hogy én is kénytelen vagyok idézni az utóbbi években sokszor hallott dumát, miszerint ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra figyeljenek, amit csinálok.

Tippek a Logibet rendszerben:
Tippek | Tippmesterek | Regisztráció | Logibet főoldal

Szóval és tehát és így tovább.

Van egy olyan – számomra nem örömteli dolog -, hogy már egy jó ideje vesztesek a 2.50 körüli szorzós tippjeim (lásd a november havi SfGuru-teljesítményemet, plusz a tegnapi tippeket), ezért amolyan biztonsági dologként kénytelen leszek a tippjeim ellenkezőjére is fogadni. Például a Gent-Zenit kapcsán most hazai győzelemet tippelek, de muszáj lesz az X2-re is fogadnom valahol. Ugyanígy járok el majd az Olimpiakosz-Arsenal meccs kapcsán is, ahol eredetileg 3.5 gól felettről és vendéggyőzelemről szól az egyik tippem, de kénytelen leszek az 1X-re is fogadni. Úgy látszik, hogy muszáj lesz saját magam ellen fogadnom. A Gent-Zenit X2 és az Olimpiakosz-Arsenal 1X mellé beveszem az AS Roma-BATE és a Valencia-Lyon mérkőzések hazai győzelmét is, és így kijön majd egy egészen “combos” szorzójú biztonsági fogadás.

Na, de most itten nem a Gent-Zenit X2-ről, hanem Gent-Zenit 1-ről van szó.

Majdnem minden idényben van egy úgynevezett meglepetéscsapat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Idén erre szerintem a belga Gent és a görög Olimpiakosz pályázik jó eséllyel. (Például régebben a ciprusi APOEL is ilyen volt.) Valószínűnek tartom, hogy mindkettő nem fog bejutni a kieséses szakaszba, hanem csak az egyik: azaz vagy a Gent vagy pedig az Olimpiakosz lesz a boldog “underdog”.

A belga Gent már most is továbbjutó helyen van. Persze, az Olimpiakosz is továbbjutó egyelőre, de most legyen szó csak a belgákról. Ők otthon játszanak és azt a pontveszteség nélkül listavezető Zenitet fogadják, amelyik már továbbjutott és tutira 1. helyezett lesz, s így akár motiválatlan is lehet. Nem csak emiatt tippelek itt hazai győzelmet, hanem azért is, mert valószínűnek tartom, hogy viszonylag tartalékos lesz a már páholyban levő orosz ellenfél és ez bizony – ha tényleg így alakul majd a dolog – a hazai gárda malmára hajthatja a vizet.

Azt tutira veszem, hogy a hazai pályán játszó BL-újonc belga Gent nagyon-nagyon hajtani fog a továbbjutásért, s akár még sikeres is lehet az akciója, ha közben a Zenit is komolytalanra veszi a figurát. Bőven van tehát motiváció a hazai oldalon.

Csak Pedersen és Matton, illetve Fajzulin és Witsel fognak hiányozni a mérkőzésről. Elvileg pontszerzésre és győzelemre is jó a Zenit, de mivel nagyon-nagyon motiváltak lesznek a hazaiak és teljesen mindegy a dolog a vendégcsapatnak, bepróbálom a Gent győzelmét. Így elsőre persze nem sok esély van erre, de hát például a női kézilabda VB egyik tegnapi meccsén is sokan várták előzőleg Magyarország sikerét, aztán pedig láttuk, hogy mi történt és Montenegró úgy győzött, ahogyan akart.

Tipp: Gent.