Menu

Jordániából Kubán és a Bundesligán keresztül a Bocskai Emlékversenyre

20160106-galos-roland-1

– Gálos Roland újabb felnőtt magyar bajnoki címet szerzett a Hévízen rendezett országos bajnokságon. A siker után nem sokáig pihenhetett a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja sportolója, hiszen a magyar válogatott tagjaként edzőjével – aki nem más, mint az édesapja – együtt Jordániába, Ammanba repült. A Közel-Keleti ország fővárosában Nigéria, Szudán, Szaúd-Arábia, Palesztína, Izrael, Algéria, Magyarország és a házigazda Jordánia válogatott bokszolói vettek részt a versennyel zárult 1 hetes közös edzőtáborozáson – derül ki Gálos Tamás tréner beszámolójából.

A bajai bokszolók edzője azt is elmondta, hogy az edzőtábor végi megmérettetésen Gálos Roland egy jordániai ökölvívót győzött le. Ezután a házigazdáknak köszönhetően a magyar nemzeti csapat edzői részt vehettek a jordán herceg által adott királyi vacsorán és megtekinthették az arab ország királyának autógyűjteményét, ahol az egyedi Ferrarik és a sok Rolls-Royce mellett rengeteg Harley-Davidson motorkerékpár tette változatosabbá az impozáns gyűjteményt. Természetesen a látvány sem volt sem volt mindennapinak nevezhető. Az egyéb látványosságok között a Holt-tengert is megnézték a vendégek.

– Karácsony után jött a jó hír, miszerint mindkét Gálos-testvér bekerült a német Bundesligába – folytatta az újdonságok felsorolását Gálos Tamás edző. – Az első összecsapás január 30-án lesz és már azt is lehet tudni, hogy Gálos Viktor a világranglista 5. helyén álló, 30 esztendős Eugen Burdhan ellen fog kesztyűt húzni. Eközben Gálos Roland Kubában edzőtáborozik 2 hétig és többek között ismét találkozni fog a nehézsúlyúak egyik legendás egykori ökölvívójával, Felix Savonnal. Február elején már a hagyományos Bocskai Kupán fogják képviselni Magyarországot a Gálos-fivérek: az olimpiai kerettag Roland és testvére, Viktor.

20160106-galos-tamas-2

20160106-galos-roland-3

20160106-galos-tamas-4

20160106-galos-roland-5

20160106-galos-roland-6

20160106-galos-roland-7