Menu

A kutyák ugatnak, a farkasok marnak

20160113-box

Gálos Tamás edző beszámolója: – Mondhatni, hogy médiacsendben, ám nagy gőzerővel készülnek a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE „farkasai” a közelgő nagy versenyekre. Mint ismeretes, a felnőtt válogatott sportoló és olimpiai kerettag Gálos Roland 15 napot tölt Kubában edzőtáborban. Testvére Gálos Viktor itthon kezdte meg a kézsérülés miatt hosszú kihagyás utáni felkészülést. Szerencsére az iskolai tanulmányok, a magánélet és a sport a tökéletes összhangban vannak. A jelenlegi, embert próbáló időszakban hajnali futások és erőnléti edzések, valamint délutáni utazások tarkítják a bajai bokszolók mindennapjait. Ez utóbbi azért érdemes a megemlítésre, mert keddenként és csütörtökönként idegen helyen kesztyűznek a fiatalok.

A kubai edzőtáborból való január 23-i visszaérkezése után Roland kap majd egy hét pihenőt, majd pedig neki is, és testvérének, Viktornak is jelenésük van a rangos hazai megmérettetésen, a Bocskai Emlékversenyen. Ám ezt megelőzően Gálos Viktornak lesz még egy feladata: éspedig január végén Berlinbe kell mennie, majd január 30-án – remélhetőleg nagyszámú közönség előtt – be fog mutatkozni a német élvonalban. Azaz összecsapása lesz a Bundesligában!

Örömmel tudatom, hogy a Mogyi Kft. mellett már a SCITEC is támogatja a fiúk felkészülését. Ugyan Baján talán kevesen tudják, de Gálos Roland még továbbra is nagy küzdelemben van az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért. Az idei év elején a törökországi Isztambul és Kazahsztán a kvalifikációs versenyek helyszínei. Ne feledje senki: a kutyák ugatnak, a farkasok pedig marnak!