Menu

Kikelet Félmaraton: Nem lesz címvédés

20150411-Kikelet-Felmaraton-050

Egy dolog már rajt előtt tutira biztos a szombaton, április 9-én Baján rendezendő VI. Kikelet Félmaraton utcai futóversennyel kapcsolatban! Nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztesek közül sem Faldum Gábor (Mogyi SE Baja), sem pedig Forró Zsófia (Kaposvár) nem vehetnek részt a viadalon. Nyitva van tehát az „aranykapu”, s már csak annyi a teendő, hogy elsőként kell célba érni.
mogyi 6 logo final
A házigazda bajai mogyisoktól nem csak az olimpiára készülő Faldum Gábor fog hiányozni, hanem Király István és Karai Botond sem fog indulni a Kikelet Félmaratonon, hiszen ezen a hétvégén mindketten triatlon Európa Kupán fognak rajthoz állni Spanyolország észak-afrikai exklávéjában, Melilla városban. Így tehát nagyon valószínűsíthető, hogy Czigány András lesz a hazaiak favoritja a Kikelet Félmaratonon. A nőknél korábbi győztes is van az idei utcai futóverseny mezőnyében: a pécsi Szatmári Adrienn tavaly bronzérmes lett, 2013-ban pedig megnyerte a bajai futóversenyt.

Április 9-án, szombaton 14 órakor rajtol el a VI. Kikelet Félmaraton mezőnye, a rajt és a cél is a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központ épületénél lesz. „Mintegy 1000 induló várható a Kikelet Félmaraton összes távján (21 km és 10 km egyéniben, illetve 21 km párban és háromfős váltóban). A klasszikus táv, vagyis a 21 km mellett egyre népszerűbb a rövidebb – 10 kilométeres – táv is, de a váltók száma is emelkedett a korábbi évekhez képest. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz jótékonysági futás, melynek rajtja 13:30-kor, azaz fél órával a „nagyrajt” előtt lesz. Péterfay Dóra nem látó lányért futnak az 1600 méteres táv résztvevői. Reméljük a jó időjárást! Ugyan nem ezt jósolják, ám az a helyzet, hogy a meteorológusok még nem tudják, hogy a Kikelet Félmaratonon mindig jó idő szokott lenni!” – mondta Szekeres Tibor, a bajai VI. Kikelet Félmaraton főrendezője.

Akárcsak a korábbi években is mindig, természetesen ezúttal is érinteni fogja Baja város néhány főbb látványosságát (Petőfi-sziget, Szentháromság tér, Türr-kilátó, Pandúr Ökopark, Halászpart) az országos sorozathoz tartozó utcai futóverseny, hiszen többek között az is célja a Mogyi Kft. által szponzorált Kikelet Félmaratonnak, hogy a Bajára érkező több száz sportolóval és turistával megismertesse a Sugovica-parti város szépségeit.

A szombati Kikelet Félmaraton résztvevői a futás után tésztapartin is részt fognak venni, ám a helyszínre való tekintettel ezúttal bajai halászlé és túrós tészta szerepel a kínálatban. Részleges útlezárásokra is lehet számítani a Kikelet Félmaraton alatt – szombaton 14-16 óra között -, ezekről részletesebben a verseny honlapján lehet olvasni (http://kikelet.bacskaisport.hu).
20150411-Kikelet-Felmaraton-109
A Kikelet Félmaraton futóverseny az ATOM 150+ országos versenysorozat második állomása. Az idei első ATOM 150-es futóversenyt február elején rendezték Kaposváron, a második megmérettetés az áprilisi bajai viadal lesz, melyet a szekszárdi, a nagyatádi és a paksi futóversenyek követnek. Az ATOM150 versenysorozat rendezőinek célja a régió értékeinek megismertetése: kaposvári farsang, bajai halászlé, szekszárdi borvidék, Ironman triatlon. A sorozathoz tartozó önálló futóversenyek a következők: Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton (Kaposvár), Kikelet Félmaraton (Baja), Borvidék Félmaraton (Szekszárd), eXtremeMan 2/3 Maraton (Nagyatád), Atomfutás (Paks).

Tehát nem elfelejteni a kezdési időpontokat: április 9-én szombaton 13:30 órakor jótékonysági futás, 14 órakor VI. Kikelet Félmaraton, minden esetben a Petőfi-szigeti Turisztikai Központ épületénél lesz a rajt. A szervezők szeretettel várják a Bajára érkező sportolókat és turistákat, valamint hasznos időtöltést és kellemes versenyzést kívánnak.

LINKAJÁNLAT:
Versenykiírás
VI. Kikelet Félmaraton: Útlezárások
VI. Kikelet Félmaraton: A versenyközpont és a rajt/cél terület helyrajza
VI. Kikelet Félmaraton: Útvonalas térképek

20150411-Kikelet-Felmaraton-006