Menu

Dzsudzsák megsérült, de nincs veszélyben az EB-szereplés

20160427-dzsudzsakMegsérült Dzsudzsák Balázs! A nemsokára kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya várhatóan 3 hetet lesz kénytelen kihagyni. Egyelőre szükségtelen aggódni, hiszen csak a combfeszítő izomban keletkezett mikroszakadásról van szó, s ez a könnyebb sérülés előreláthatóan három hét alatt meggyógyul.

Azon már inkább érdemes elgondolkodni, hogy Dzsudzsák milyen állapotban lehet. Ugyanis a nemzeti csapat 29 éves középpályása már korábban is megsérült. Mint ismeretes, a horvátok ellen március 26-án lejátszott barátságos mérkőzésen elszenvedett bokasérülése miatt közel egy hónapig volt harcképtelen a Bursaspor focistája. A visszatérés nem nevezhető túl sikeresnek, már csak azért sem, mert a Bursaspor 2-1-re kikapott a Kayserisportól, míg az ezen a meccsen visszatérő Dzsudzsák Balázs ismét megsérült és így a közel 1 hónapos kihagyást egy újabb kényszerpihenő követi.

Dzsudzsák válogatottbeli helye nem forog veszélyben és jelenleg úgy tűnik, hogy az EB-n való szereplése sem. Így jobbára már csak marad kérdéses, hogy az edzőtáborozás majd mire és mennyire lesz elegendő a sérülések miatt március vége óta nem játszó csapatkapitány számára.

A magyar fociválogatott 44 év után szerepel ismét az EB-n, ahol Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik majd az F-csoportban.