Menu

Egy arany, két ezüst és két bronzérem a Budapest Kupán

Judo, Budapest, 2016.04.30. Április utolsó szombatján és vasárnap vette kezdetét Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlás judo versenye a Budapest Kupa. Ezen az eseményen 2 nap alatt 4 korcsoportban 20 ország 1446 versenyzője lépett tatamira. A kontinens országai mellett erős csapattal érkeztek Budapestre Azerbajdzsánból és Izraelből is. A magyar egyesületek ide csak a legerősebb versenyzőiket nevezik. Természetesen nevezett a Mogyi Bajai Judo Club is. Az U-18 as korosztályban 5 –en, az U-13-ban ketten próbáltak szerencsét. Az U-18 / Kadett korcsoportnak válogató versenye is ezúttal a Budapest Kupa.

Ezúttal a kisebb súlyokban sikerült szép eredményeket elérni.

42kg-ban Andrási Gellért nagyon meggyőzően versenyzett és szerezte meg a bajnoki címet. Testvére Márton ugyanebben a súlycsoportban 3. lett. 50 kg-ban Tarnai Kevin hosszú idő óta nem szerepelt ilyen jól. Sorra győzte le külföldi ellenfelei. 3 győzelmet követően a döntőben alulmaradt a súlycsoport miskolci riválisával szemben, de nagyon biztató volt Kevin versenyzése.

Sajnos Vida Gergőnek ezúttal egy győzelem mellett 2 vereséggel kellett búcsúzni a további küzdelmektől. Nem járt szerencsével Katzenmayer Kíra sem. Bár jól küzdött, de ezúttal az őt legyőző lány nem vitte tovább a vigaszágra.
Az ifjúsági korcsoport után jöttek a diákok. Számukra a verseny délután fél 7 kor kezdődött.
A 38kg-ban induló Fekete András, bár vezetett lengyel ellenfelével szemben, de néhány másodperccel a vége előtt megfordult az állás. Sajnos Andrisnak ezen a napon nem jutott már több küzdelem. Az 54 kg-ban versenyző Kovács Koppány 2 győzelem után a legjobb négy között szenvedett vereséget. Így a bronzmérkőzés következett számára. Ekkor már késő este volt. 21.30 !!!. Koppány azonban nagyon akarta a bronzérmet és koncentráltan, keményen küzdött a 3. helyért is. Meg is lett a jutalma.

A Mogyi Bajai Judo Club eredményei:

U-18 42kg: 1. Andrási Gellért, 3. Andrási Márton
50kg: 2. Tarnai Kevin
U-13 54kg: 3. Kovács Máté Koppány
U-15 44kg: Perger Ivett 5.
U-15 66kg: Kovács Dániel 2.

Edző: Hammer Erik